U dva dana u sklonište Prijatelji Čakovec stiglo 10 odbačenih štenadi

>> U dva dana u sklonište Prijatelji Čakovec stiglo deset odbačenih štenadi

U samo dva dana Sklonište za životinje Prijatelji Čakovec bogatije je za 10 štenadi. I nije ovaj put riječ o psima iz romskih naselja, već o psima ostavljenim na rubnim dijelovima grada.

– U nedjelju su ljudi u šetnji vidjeli da se u grmlju nešto miče. Bila su to četiri šteneta, potpuno divlja, uspjeli su uhvatiti tri. Bježali su, grizli ih od straha. Četvrti im je pobjegao, no vratili su se po njega pa su svi sada kod nas – kaže Aleksandra Hampamer, voditeljica skloništa. Došli su prepuni krpelja, a i koža im nije u dobrom stanju. U isto vrijeme dok su šetači lovili psiće ostavljene na smeću, u Nedelišću su u šumi pronađeni kujica i dva šteneta. Ulovljeno je samo jedno štene, a njegovo zdravstveno stanje puno je lošije.

– Ima šugu, a i prije nego smo mu dali bilo kakvu terapiju za čišćenje iz njega izlaze gliste – kaže A. Hampamer. U ponedjeljak je stigla i nova dojava, još jedna kutija sa štencima pronađena je u polju između Ivanovca i Štefanca. Imaju samo osam tjedana. Svi su trenutno u karanteni, imaju sreću pa je u njoj bilo mjesta. No, problemi će nastati kad vrijeme izolacije prođe.

– U skloništu je 12 kujica iz romskih naselja koje imaju ukupno 105 štenaca. Ne znamo gdje ih više smjestiti – ističe A. Hampamer. U akciji za dvorišta uspjeli su sakupiti nešto novca pa će uskoro početi i graditi. I dalje ostaje problem kako financirati sva cijepljenja i čipiranja, jer Grad Čakovec obećao je pokriti trošak za 80 pasa iz romskih naselja koji su u gradskoj nadležnosti. A u skloništu je trenutno 146 pasa iz romskih naselja.

– Uz novac za cijepljenje i liječenje treba nam i hrana za malene. Svi već sami jedu, ali nam nedostaju sitni briketi. Uz njih im kuhamo i piletinu i rižu. Uvijek nam nedostaju plahte, ručnici, deke – dodaje Aleksandra Hampamer. Sklonište je otvoreno od 7 do 17 sati, ako im nešto od toga želite donijeti, a novčane donacije možete uplatiti na račun HR3323400091116025375, ZEU Prijatelji životinja i prirode, V. Nazora 56, Mihovljan, 40000 Čakovec ili paypalom na info@prijatelji-zivotinja.org.

Dobrodošli su i svi udomitelji, jer samo tako bit će mjesta za pse. A već im je najavljenoda u sklonište stižu četiri nova psa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije