Pokrenuta peticija za smjenu župnika Pavla Mesarića

Peticija za smjenu župnika Pavla Mesarića pokrenuta je putem interneta, a pokretačice napominju kako je zajamčena tajnovitost. Gotovo istovremeno je pokrenuta i peticija u znak podrške župniku velečasnom Pavlu Mesariću.

B. T. i V. M. iz Vratišinca pokrenule su Peticiju za premještaj župnika velečasnog Pavla Mesarića, zbog toga što je smijenio dosadašnjeg dugogodišnjeg zvonara Josipa Šoltića i članove njegove obitelji koji su mu pomagali u obnašanju poslova zvonara koji nisu samo zvonjenje.

Podsjećamo kako je župnik velečasni Pavao Mesarić, krajem minule godine najavio smjenu zvonara, kako je kazao zbog njihove starosti koja ih sprečava u obavljanju poslova kojih je puno, a najviše na uređenje ne malog okoliša župne crkve. Boltića i njegovu suprugu nakon jutarnje je mise, kažu za 24sata, obaviješću s oltara otpustio župnik Pavao Mesarić .

– Nije ponudio nikakvo objašnjenje. Drugi dan, kad smo pitali zašto nam je to učinio, rekao je da je to biskupova odredba, a potom je počeo lagati. Na pastoralnom nas je vijeću oklevetao da imamo dupli ključ crkve i da zvonimo u kasne noćne sate – priča Šoltić, koji je, kao i supruga, od otkaza na tabletama za smirenje.

Župnik i za 24sata tvrdi da im je na vrijeme najavio da će ih zamijeniti zbog njihovih godina i bolesti.

– Crkva i okoliš su veliki i drugi su im morali pomagati u održavanju. Kad sam mu to rekao nakon mise, zvonar je ljutito stavio ključeve na oltar i vrijeđao me pred svima govoreći da ga tjeram iz crkve. Prijetio je da će crkvu zatvoriti daskama pa sam se obratio policiji da ga malo zaplaše – kaže župnik Mesarić. U PU međimurskoj potvrdili su da ispituju slučaj.

Pitali smo nekoliko ljudi, kao i općinske čelnike što misle o čitavom ‘slučaju’.

Svi oni kažu kako su na strani župnika, koji vrlo dobro upravlja župom i župnim vrijednostima, a to je najvažnije. Kažu kako je župnik možda bio malo netaktičan, ali su sigurni kako on nije napravio nešto što nije smio. Dodaju kako su Šoltići službu godinama obavljali korektno i požrtvovno, a sada se baš nisu iskazali kako se od njih očekivalo.

Zvali smo u ponedjeljak župnika velečasnog Pavla Mesarića kao i tajnika Varaždinske biskupije monsinjora Antuna Perčića kako bi smo od njih čuli mišljenje o čitavom događanju, međutim nisu nam bili dostupni.

Iz Vratišinca je autora ovog napisa nazvala jedna čitateljica portala eMedjimurje.hr kako bi javila da su se jučer kod župne crkve u Vratišincu potpisivala Peticija u znak podrške župniku Mesariću i da su je potpisali svi vjernici koji su bili na misama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije