Zima još nije gotova? U subotu moguć i snijeg!

U noći na ponedjeljak i početkom dana bit će pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu i mogućnost lokalnih pljuskova i grmljavine, osobito na Jadranu, gdje su mogući i izraženiji pljuskovi. Sredinom dana očekuje se slabljenje, mjestimice i prestanak oborina, te djelomično razvedravanje, piše Index.hr.

U kopnenoj će Hrvatskoj puhati većinom umjeren južni i jugozapadni vjetar, a na Jadranu umjereno i jako, tijekom jutra i olujno jugo, prolazno i jugozapadnjak. Temperature zraka u jutarnjim će se satima kretati između 3 i 7°C u kopnenim, te od 9 do 15°C u morskim predjelima. U najtoplijem dijelu dana u većini se predjela očekuje između 11 i 16°C, krajnji jug Jadrana može imati i malo više, a gorska Hrvatska manje.

I utorak će biti promjenjiv, povremeno i kišovit, te malo svježiji od ponedjeljka. Više oblaka očekuje se u prvom dijelu dana, kada može biti i lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom, ponajprije u Dalmaciji i njenoj unutrašnjosti. U kopnenim će predjelima puhati većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena, podno Velebita jaka bura, na ostatku obale umjereno jugo i južni vjetar. Jutarnje temperature zraka kretat će se od 2 do 6°C na kopnu, te između 8 i 14°C na moru, dok će najviše dnevne u kopnenoj Hrvatskoj biti između 9 i 13°C, a u morskoj od 11 do 16°C, javlja Meteo-info.

Srijeda bi trebala biti većinom sunčana, ali će se jutarnje temperature na kopnu spuštati ispod nule. U većem dijelu kontinentalne Hrvatske od četvrtka se očekuju temperature ispod nule i snijeg. U petak slijedi kratko razvedravanje. no već u subotu vraćaju se oborine, većinom snijeg.

(DHMZ)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije