Međimurje bogatije za 43 nova ispitana vatrogasca

Nakon što su u Selnici dva tjedna slušali predavanja i provodili praktičnu nastavu, vatrogasci i kandidati za vatrogasce s područja vatrogasne zajednice općina Selnica, Sveti Martin na Muri i Vratišinec te Grada Mursko Središće pristupili su završim ispitima.

Završnom ispitu pristupila su 43 kandidata, od kojih 19 za zvanje vatrogasac I. klase te njih 24 za zvanje vatrogasac. Svi koji su pristupili završnom ispitu, uspješno su ga i položili, te od ovog trenutka Vatrogasna zajednica Međimurske županije, kao i mjesna društva imaju 43 osposobljenih i za svaku intervenciju spremnih gasitelja.

Ispitivači su bili, Ivan Krištofić, Dragutin Trupković, Željko Besedić, Damir Kovačić, Robert Meglić, Mladen Kanižaj, Mihael Grbavac i Dražen Jakopić, koji su provodili osposobljavanje kandidata.

Završnoj svečanosti nazočio je i načelnik Općine Selnica Ervin Vičević koji je pohvalio domaćine DVD Selnica koji su bili odlični domaćini i organizatori osposobljavanja i završnih ispita, te izrazio zadovoljstvo što je vatrogastvo omasovljeno, poglavito ženskim članicama.

Zahvalio je župniku velečasnom Tomislavu Leskovaru koji je besplatno ustupio mjesto za održavanje predavanja i završnih ispita. Nemjerljiv doprinos čitavom projektu dali su Davor Debelec i Franjo Kutnjak iz DVD-a Selnica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije