Završene ‘Pučke misije’ u Svetom Martinu na Muri

Uvod u proslavu velike obljetnice Martina biskupa

Svečanom Svetom misom koju je jučer (nedjelju) u župnoj crkvi u Svetom Martinu na Muri, predvodio varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak, završene su ‘Pučke misije’ koje su se u Svetom Martinu na Muri održavale od 14. veljače, a vodio ih je pater Zvonko Vlah svećenik isusovac iz Opatije.

Kroz tjedan dana misije su na Svetim misama i propovijedima te blagoslovima okupile lijep broj vjernika, točnije župna crkva svake je večeri, kao i jučer na završnoj Svetoj misi bila potpuno puna, što je potvrda kako su misije vrlo dobro došle u ovim svečanim ali i tjeskobnim vremenima.

Župnik velečasni Ivan Herceg naglašava kako je posebna vrijednost misija, što su održane u godini Božjeg milosrđa i što su tijekom njihovog održavanja blagoslov primili članovi svih udruga, društava, klubova, župnog Caritasa, Općinskog vijeća, općinski načelnik i njegovi suradnici, Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća, bolesni i nemoćni, bračni parovi te posebno djeca i mladež.

Na završnoj svetoj misi pored mjesnog biskupa Mrzljaka, patra Zvonka, domaćeg župnika Ivana i susjednih svećenika bio je i umirovljeni porečko-pulski biskup Ivan Milovan.

Posljednje misije u Svetom Martinu na Muri bile su 2001. godine, a ove su uvod u veliku proslavu 1700. obljetnice rođenja Svetog Martina biskupa, zaštitnika svetomartinske župe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije