Čakovečka i Varaždinska povijesna postrojba na skupštini u Karlovcu

Građanska garda i Husarska pukovnija iz Varaždina, Bjelovarski husari, Zrinska garda iz Čakovca, Senjski uskoci, Frankopanska garda iz Ogulina, Samoborska narodna garda i Križevačka djevojačka straža samo su neke od 11 povijesnih postrojbi, koje su se u subotu okupile u Karlovcu, na skupštini Saveza povijesnih postojbi Hrvatske vojske. Prisutne su također bile tri postojbe koje su tek danas primljene u Savez, među njima i Husarska pukovnija Karlovačke županije, prenosi Trend.hr.

Savez povijesnih postojbi Hrvatske vojske nedavno je izabrao novo vodstvo koje ambicioznije nego prethodno pristupa očuvanju hrvatske vojne baštine.

Žele ući u državni proračun i prisustvovati svim važnim državnim i vojnim događanjima

– Cilj je ulazak u proračun Oružanih snaga RH i pričuvni sastav Počasne bojne, planiramo nastupe na svim važnim državnim i vojnim događanjima, a odlučili smo i da će se skupština održavati svake godine u drugom gradu kako bi se Savez približio svakoj članici – kaže predsjednik Saveza Mladen Obadić.

Prvi veliki nastup povijesnih postrojbi okupljenih u Savez koji slijedi bit će onaj povodom Dana oružanih snaga RH 28. svibnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije