FOTO: Udruga ‘Međimurska gruda’ održala godišnju skupštinu

>> FOTO: Udruga “Međimurska gruda” održala godišnju skupštinu

Prošle subote, 13. veljače 2016. godine, Udruga za očuvanje kulturne baštine’Međimurska gruda’ iz Dunjkovca održala je Izvještajnu godišnju skupštinu. Na skupštini su uz članove ove udruge prisustvovali članovi i članice Udruga žena iz Dunjkovca i Pretetinca, Udruge “Hrastinka” i Udruge umirovljenika iz Dunjkovca.

Nakon pozdravne riječi predsjednika Udruge “Međimurska gruda” Franje Soldata pristupilo se radnom dijelu skupštine. Izneseni su izvještaji Upravnog i Nadzornog odbora te blagajničko poslovanje za 2015. godinu. Na podnesene izvještaje nije bilo nikakvih primjedbi te su isti jednoglasno prihvaćeni. Istaknuto je da su svi zadaci predviđeni za proteklu godinu uspješno odrađeni.

Uz već tradicionalne manifestacije, Izložba slika i Večer folklora, prošle su godine članovi udruge organizirali i dvije nove: Gulašfest i Prvi festival međimurskih delicija pod nazivom Bakini kolači. Želja im je da se i one održavaju svake godine.

Potom je iznesen program rada i financijski plan za 2016. godinu. Najveći zadatak u ovoj godini je završetak radova na uređenju Muzeja prve hrvatske pruge. Članovi udruge se nadaju da će isti biti završeni do kraja ožujka te da će prvim posjetiteljima Muzej svoja vrata otvoriti početkom mjeseca travnja ove godine.

Upravni odbor Udruge “Međimurska gruda” poziva sve koji su prepoznali trud njezinih članova da se uključe u njezin rad kako bi svojim znanjem i mogućnostima pomogli u ostvarivanju njihovih ciljeva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije