Stiže zahladnjenje: U većini zemlje kiša, ponegdje će padati i snijeg

Meteoalarm izdao jenarančasto upozorenje za osječku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju zbog naglog zahladnjenja koje nam stiže. Za zagrebačku regiju izdano je žuto upozorenje. U većini zemlje puše jak vjetar zbog čega su upozorenja i izdana.

U srijedu nas, naime, očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, u gorju susnježicom i snijegom, a susnježice i snijega može nakratko biti i u nizinama, prognozira Državni hidrometeorološki zavod. Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a snježne pahulje moguće su i u međimurskom kraju. No, nikako u tolikim količinama da bi zabijelile naš kraj.

(Izvor: DHMZ)

Oborina će biti na Jadranu i u područjima uz Jadran, a mjestimice mogu biti obilnije. Prema kraju dana očekuje se slabljenje, zatim i prestanak oborina, a u noći sa zapada i postupno razvedravanje. Umjeren i jak, u istočnim krajevima povremeno olujan jugozapadnjak, na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar, okrenut će na umjeren i jak, ponegdje i olujan sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Ujutro i prijepodne temperatura zraka uglavnom će biti između 9 i 14 °C, zatim postupno hladnija. Vrijeme će ostatak tjedna uglavnom biti kišovito s temperaturama nižim nego ovih dana, no ipak iznad ništice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije