FOTO: Kotoripski načelnik teška srca predao općinske ključeve maškarama

>> FOTO: Kotoripski načelnik teška srca predao općinske ključeve maškarama

Nekoliko dana na čelu Općine Kotoriba bit će maškare jer su došli njihovi dani. Zbog toga im je trebalo predati vlast. Predajom općinskoga ključa Kotoripskom vrapcu to je teška srca učinio općinski načelnik Ljubomir Grgec. Bilo je to u nedjelju 7 .veljače u popodnevnim satima na središnjoj mjesnoj pozornici Kotoribe.

>>> Pogledajte fotogaleriju iz Kotoribe

Tom činu je nazočilo više stotina mještana, a potom je uslijedila fašenska povorka uz pratnju Limene glazbe Belica, a koju je pod kontrolom držalo KUD-o Kotoriba uz pokroviteljstvo Općine Kotoriba. Povorku su sačinjavale grupne maske, a u njoj su bili: Mališani Dječjeg vrtića Kotoriba, KUD-o, DVD-o, Društvo Naša djeca, Društvo žena, Udruga prijatelja prirode i ribolova ‘Žužička’, ŠRD-o ‘Som’, Košarkaški klub Kotoriba, STK Kos/Kotoriba, Kotoripski begači, MNK Klub 75, učenici šestih razreda OŠ-e Jože Horvata i Kotoripske mažoretkinje.

Sveukupno se je u povorci našlo dvjestotinjak sudionika. Maske su se predstavljale na pozornici pred voditeljem priredbe, nezaobilaznim Kotoripskim vrapcem koji je ove godine ostao napušten i sam.

Po predstavljanju svi su u povorci otišli do stolnoteniske dvorane gdje su ih dočekali taktovi glazbenog sastava Pisofkejk. Uslijedila je okrijepa, a potom maškarsko ludilo, ki kak more, ki kak zna. Prekid je uslijedio da bi se međusobno odabrale najljepše maskirane skupine.

Pobijedili su članovi MNK Klub 75 maskirani u gusare. Proglašene su dvije maske za drugo mjesto, bili su to članovi KUD-a Kotoriba u masci Dalmatineri i članovi ŠRD-a ‘Som’ kao Kotoripski renđeri. Kotoripske mažoretkinje bile su treće kao Šervudska ekipa.

Nagrade im je, uz dosadnoga Vrpaca, predala tajnica KUD-a Sanja Radmanić. A tada, ludilo, fašensko ludilo…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije