Studenti biologije stižu u Međimurje, istraživački kamp u Donjem Vidovcu

Prije nekoliko dana su Marina Veseli, voditeljica istraživačko-edukacijskog projekta ‘Mura-Drava 2016.’ i Siniša Golub, ravnatelj Javne ustanove za zaštitu prirode MŽ, posjetili Donji Vidovec te razgovarali o mogućnosti smještaja istraživačkog kampa Udruge studenata biologije u toj sredini u čemu bi oni bili posrednici.

Vezano uz to im je Josip Grivec, načelnik Općine Donji Vidovec, prezentirao bogatu povijest mjesta. Spomenuo im je bogatstvo flore i faune kao jedan od uvjeta da se ovdje locira kamp. Iznio im je mogućnosti kampiranja na području općine u čemu bi uz općinu ulogu domaćina preuzeo NK Vidovčan jer bi kamp bio u Sportskom parku “Kalanica”.

Kada im je Marina Veseli prenijela svoja saznanja i dojmove, predstavnici udruge su u srijedu, 3. veljače posjetili Donji Vidovec. Tu su ih dočekali općinski čelnici Josip Grivec i Blaž Jakupak te Đurđica i Monika Cenko ispred NK Vidovčana.

To je osamnaesto studentsko istraživanje u Hrvatskoj, a prvo u Međimurju. Svrha mu je inventarizacija do sada neistraženog biljnog i životinjskog svijeta te prikupljanju novih podataka o bioraznolikosti područja te proučavanje prirodnih bogatstava Regionalnog parka ‘Mura-Drava’.

Kamp će na tjedan dana otvoriti svoja vrata 70-torici studenata biologije u svibnju i isto tolikom broju početkom kolovoza 2016. Suradnici u projektu su Prirodno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Šumarski fakultet sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski prirodoslovni muzej, Hrvatske šume, Hrvatske vode, Hrvatska agencija za zaštitu okoliša i još neki.

Predsjednik udruge Fran Rebrina je zahvalio čelništvu općine i nogometnog kluba na potpori, odnosno osiguranju prostora za kamp te dodao: – Mi želimo na ovaj način čestitati Donjem Vidovcu 790. rođendan!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije