Udruga ‘Pomoć neizlječivima’ traži pomoć za nastavak kontinuiranog rada

Kako bi unaprijedili svoj rad i djelovnje Udruga pomoć neizlječivima će na adrese mnogih uglednih tvrtki, gradova, općina, župama, Caritasu Varaždinske biskupije, uglednicima te pojedincima za koje znaju da vole i znaju pomagati uputiti pismo zamolbe u svrhu dodjele financijsko-materijalne pomoći. Kroz tribine, predavanja i osobne kontakte žele podići svijest o tome kako je stvarnost koju donose maligne i druge neizlječive bolesti teška te kako je palijativna skrb važna i potrebna.

U pismu između inog navode:

‘Udruga ‘Pomoć neizlječivima’ želi poduprijeti postojeću zdravstveno-socijalnu skrb i pomoći osobama koje boluju od neizlječivih bolesti te pružiti podršku njihovim obiteljima. Naši zdravstveni i nezdravstveni volonteri posjećuju bolesnike i njihove obitelji kojima je ponekad potrebno biti potpora u bolesti, pripomoći u komunikaciji i povezivanju sa zdravstvenim, socijalnim i duhovnim službama, posuditi pomagalo, dati savjet o pravima koja može ostvariti ili ostati s bolesnikom kad su članovi obitelji odsutni.

Nastojimo obitelji biti podrška kako u tijeku bolesti člana obitelji tako i u žalovanju, što je veoma važan, ali zanemareni dio života onih koji su izgubili dragu osobu. U okviru Udruge, započeli smo i posudionicu pomagala kroz koju besplatno posuđujemo pomagala (kolica, princeze, hodalice i dr.) potrebnima da bi im olakšali kretanje i svakodnevnicu. Posudionica se pokazala kao izuzetno praktičan oblik pomoći jer teška i dugotrajna bolest često pogoršava financijsku tj. socijalnu situaciju u obitelji te je obitelj u nemogućnosti kupiti ortopedsko ili drugo pomagalo.

Kroz 2015. godinu naša je Udruga, u suradnji sa još dvije udruge iz Zagreba i Petrinje provodila projekt “Volonteri u palijativnoj skrbi” koji je bio financiran od strane Europske unije. Projekt je ojačao udrugu “Pomoć neizlječivima” zapošljavanjem koordinatora volontera te podrškom volonterima u pružanju palijativne skrbi na području Međimurja.

U sklopu projekta odrađeno je 1877 besplatnih sati od strane volontera, posuđeno 143 ortopedskih pomagala, oko 200 osoba (palijativnih bolesnika i njihovih obitelji) je primilo neki oblik pomoći, provedeno je 10 edukacija volontera, 15 tribina i okruglih stolova te je izrađeno 200 letaka itd. Projekt Europske unije je završio krajem 2015. godine te se udruga “Pomoć neizlječivima” u 2016. suočava s financijskim problemom održivosti i kontinuiteta svog rada unatoč marljivom radu i ostvarenim rezultatima.

Sve su to razlozi zašto bismo bili zahvalni i na Vašoj pomoći jer bez doprinosa lokalne zajednice, ni mi ne bi bili u mogućnost pomoći ljudima u teškim životnim trenucima”, stoji u pismo koje nikoga ne smije i zacijelo neće ostaviti ravnodušnim Vjeruju i u čitatelje našega portala koji su u bezbroj prilika pokazali kako su POSEBNI kada je humanost u pitanju. Kažu, kako će i čitanje ovog pisma kod pojedinaca probuditi svijest o potrebi pomaganja, pružanja ruke onima koji POMAŽU one kojima je to NAJPOTREBNIJE.’

Više o njihovom humanome radu i aktivnostima možete pronaći u osobnim kontaktima s članovima Udruge ili na web stranicama Udruge: http://pomoc-neizljecivima.wix.com/udruga. Zbog onog što će svaki učiniti oni već sada upućuju riječi zahvale.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije