Što su lani radili folkoraši KUD-a Donji Vidovec, što ih čeka ove godine

>> Što su lani radili folkoraši KUD-a Donji Vidovec, što ih čeka ove godine

Na nedavnoj godišnjoj priredbi KUD-a Donji Vidovec imali smo prilike što su kroz minuli period radile pojedine društvene sekcije, a i ono što će prikazati ove godine.

Čuli smo tako kako su stariji folkloraši u veljači prošle godine sudjelovali u snimanju serijala kulturne baštine našega kraja, a za potrebe HRT-a. Bili su na Smotri folklora Moslavine u Kutini kao predstavnici Međimurja. U mađarskom Fićehazu nastupili su na Danima Hrvata, bili su na smotri folkora u Ljubešćici, nastupili su Raštanima Donjima kod Zadra, skupina je osvojila nagradu za najbolji scenski nastup.

Uslijedio je nastup na Kulturološkim susretima Zrinskih u mađarskim Mlinarcima te na manifestaciji Kad trsek zabrsti u Ljubljani kod tamošnjeg Društva Međimuraca. Bili su domaćini smotre Vidovo 2015. Bili su to mahom plesovi Međimurja i Podravine.

Ove će godine imati isto tako dosta nastupa, među kojima je i nastup na Smotri koreografiranog folklora u Čakovcu pa su se premijerno predstavili pjesma i plesovima Hrvatskog zagorja. Njih je za nastupe pripremala koreografkinja Gordana Zvošec, prof..

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije