Održana 19. redovna godišnja skupština ŠRD ‘Šaran’ Mala Subotica

U obnovljenom ribičkom domu, na jezeru Trate u Maloj Subotici održana je 19. redovna godišnja skupština ŠRD ‘Šaran’ – Mala Subotica. ‘Sobočki ribiči’ nisu imali adekvatan prostor pa su godinama koristili prostorije DVD Mala Subotica – na čemu im se i ovom prilikom zahvaljuju na tome.

Na skupštinu se odazvalo više od polovice članova, zatim pozvani predstavnici DVD-a Mala Subotica, Karate klub – Mala Subotica, ŠRD ‘Klen’ – Strelec-Držimurec i načelnik općine Mala Subotica Vladimir Domjanić.

U radnom predsjeništvu Skupštine bili su: Borislav Drk – predsjednik, Darko Horvat – dopredsjednik i Franjo Mesarić – Frenki – tajnik.

Skupštinu je otvorio tajnik društva koji je i vodio skupštinu. Nakon iscrpnog dijela o izvještaju tajnika i blagajnika, o radnim akcijama, o poribljavanju, takmičarske komisije (predsjednik Borislav Drk), Nadzornog odbora – Branko Kovačić – slijedila je rasprava o izvješćima. U diskusiju su se uključili Mladen Jelenić, Josip Baranić, Antun Sečan, Darko Novak, Josip Lajtman, Miljenko Bajkovec i Mladen Rok. Tajnik je pročitao smjernice i plan rada za ovu godinu i financijski plan za 2016. godinu.

Ribički dom nekada

S obzirom da je protekla 2015. godina protekla u obnovi objekta, gdje se puno radilo na vanjskom, ali i unutarnjem uređenju ribičkog doma financije su trošene samo u svrhu gradnje i obnove. Naravno nije sve još završeno, još ima puno posla, planova i želja. Mnogo sati rada je potrošeno na radne akcije, ali i na dobrovoljni rad samih članova kako bi se što više toga napravilo.

Ribički dom je ozidan, ožbukan i završeni su ličilački radovi u unutarnjem dijelu. Treba još napraviti pod od keramičkih pločica, sanitarni čvor, ofarbati vanjsku fasadu, napraviti ljetnu terasu, kućni vodovod, izgraditi drvenu rampu za invalide i još mnogo toga. Ostvarenje ovih planova ovisi o financijskim mogućnostima te donacijama sponzora.

I sami članovi su dosta toga financirali, donirali i pomogli u gradnji ribičkog doma. U toku je i legalizacija objekta. Treba se zahvaliti i Općini Mala Subotica i načelniku općine Vladimiru Domjaniću koji je imao puno razumijevanja i koji je u obliku materijala, ali i financija pomogao oko izgradnje ribičkog doma.

ŠRD ‘Šaran’ zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli oko izgradnje ribičkog doma, ali isto tako oko uređenja okoliša, pristupnih staza, košnje trave i sve što je trebalo oko dječjeg igrališta i sa igralima za djecu. Naime, iduće godine 2017. ŠRD ‘Šaran’ slavi 20-godišnjicu svoga djelovanja, rada. Već sada se razmišlja kako na dostojanstven i svečan način obilježiti 20 godina rada jednog Društva u Maloj Subotici.

Ribički dom danas

Prigodnim riječima načelnik općine Vladimir Domjanić obratio se svima prisutnima i između ostaloga rekao: ‘…lijepo je vidjeti kada jedna udruga dobro radi, kada se bori da nešto napravi, da ima nešto, da nije novac potrošen na neke nebitne stvari već strogo namjenski i za gradnju. Ostat će lijepa prostorija gdje se možete družiti, graditi planove i za buduće generacije, a vama ostaje lijepi prostor za vaš daljnji rad. I ja ću se zalagati da vam se pomogne u mogućnostima koliko to naša općina može, jer morate znati da imamo skoro 40-ak udruga i da je to jedan značajan iznos novca…’.

Društvo s velikom pažnjom prati najmlađe članove kadete i kadetkinje kako bi se povećao njihov broj. U planu je i veća suradnja s Osnovnom školom Tomaša Goričanca da se napravi ‘škola u prirodi’ – odnosno predavači bi bili iskusni ribiči koji bi djecu malo više upoznali sa samim ribolovom, tehnikom, vrstama riba ali i ekologijom.

Kako ribički dom nema svoju struju, koristi je od privatne kuće vlasnika Josipa Lajtmana kojem je ŠRD ‘Šaran’ htio platiti troškove za struju, međutim vlasnik je struju donirao u korist ribičkog društva. ŠRD ‘Šaran’ Mala Subotica je u protekloj godini je imao šest kola Društvenih natjecanja i bio domaćin Općinskog KUP-a na kojem su sudjelovali: ŠRD ‘Diver’ – Sveti Križ, ŠRD ‘Linjak’ – Palovec i ŠRD ‘Klen’ Strelec-Držimurec.

ŠRD ‘Šaran’ Mala Subotica je poslovao pozitivno gdje se pazilo na svaku utrošenu kunu i lipu i sve je uvijek bilo transparentno – zato Udruga opstaje i dobro radi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije