Općina Nedelišće novim stipendijama nastavlja ulaganje u obrazovanje mladih

I ove godine Općina Nedelišće nastavlja sa stipendiranja studenata sa svojeg područja. Tim povodom u Općinskoj vijećnici održan je susret općinskog čelništva sa studentima i njihovim roditeljima na kojem su potpisani novi stipendijski ugovori. Broj “starih” stipendista prema kojima Općina Nedelišće ima aktivne ugovorne obveze u akademskoj 2015./2016. godini je 49, a njima se pridružilo i dvadeset sedam novih stipendista.

Tako je potpisan ugovor prema uspjehu sa 17 stipendista za preddiplomski i integrirani studij, 5 za diplomski i i 5 ugovora prema socijalno imovinskom statusu. Obveze za ‘stare’ stipendiste iznose 231.000 kuna, a za novih 27 stipendista 131.000 kuna što ukupno iznosi 362.000 kune godišnje, kazao je općinski načelnik Darko Dania.

-Najisplativije ulaganje je ono u ljude, odnosno u obrazovanje za pojedina zanimanja, kazao je Dania. Kada je riječ o deficitarnim zanimanjima na području općine za ovu akademsku godinu ocijenjeno je da su to ona iz područja medicine, rehabilitacije, fizioterapije, strojarstva, fizike, anglistike i psihologije. Na nama je da osiguramo radna mjesta za naše studente, nastavi je općinski načelnik, koja će se izgradnjom planiranih gospodarskih zona zasigurno otvoriti, a na vama je da uspješno završite studij.

Kriteriji za dodjelu stipendija i ove su godine isti , što znači da se za prvu godinu fakulteta gleda prosjek ocjena u srednjoj školi, koji mora biti najmanje 4.0. Prosjek ocjena za studente koji su već na drugoj ili trećoj godini fakulteta pak je znatno manji. Prilikom vraćanja stipendije u Općini su kažu također išli na ruku studentima, tako da čim je prosjek ocjena nakon završenog fakulteta veći vraća se manje, odnosno kod pojedinih studenata stipendija se ne vraća.



Mjesečni iznos stipendija za studij u Čakovcu i u Varaždinu iznosi 300 kuna, za studij u Zagrebu i u ostalim gradovima u Hrvatskoj 500 kuna te za studij u inozemstvu 600 kuna mjesečno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije