U Draškovcu žele plesati srednjovjekovni ples

Dana 21. prosinca 2015. godine Osnovna škola Draškovec održala je u priredbu u Domu kulture u Prelogu. Nastupi su pokazali svu kreativnost školske djece.

Posjetitelje je ugodno iznenadio nastup plesačica srednjovjekovnog plesa pod vodstvom profesorice Vlaste Rittig uz skladne pokrete i prekrasnu glazbu koja je krasila srednjovjekovno razdoblje. Kostimi koje su plesačice nosile su iz toga razdoblja i odražavaju duh toga vremena, javlja Prelog.hr.

Uz Srednjovjekovni ples započeli su i bojevni ples “Boj kaprola” kojega vježba profesorica Rittig. Glavni inicijator i sponzor ovih aktivnosti je župnik Matija Vonić čija želja je da se druženje među mladima proširi i da se prepozna ova aktivnost kao vještina koja oplemenjuje čovjeka.

– Očekujemo i financijsku pomoć naše Županije za projekat Srednjovjekovnog plesa i Boja kaprola. Projekat smo predstavili u Županiji i naišao je na veoma dobar prijem kod samog župana. Nadamo se i rješenju prostora za našu školu kao i za sve naše udruge – sportske, kulturne i vjerske te naše vatrogasce i sve kojima bi dvorana bila od velike koristi i veliki doprinos društvenom životu u Draškovcu i okolnim selima – Hemuševcu, Oporovcu i Čukovcu, rekao je žunik Vonić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije