Centar za mlade Čakovec: Beat Busters radionica ritma u ‘Prostoru’

Beat Bustersi započli su 2007. godine s edukativnim radionicama ritma za mlade u svrhu poboljšanja kriterija slušateljstva i povećanja otvorenosti za novo i originalno.

Koristeći inovativne modele prijenosa znanja, voditelj radionice Valent Samardžija omogućuje skupini sudionika da se povežu svojim sviračkim dionicama u smislenu cjelinu. Pozivamo sve da se uključe sa priručnim udaraljkama i drugim instrumentima te upoznaju analogni sekvencer.

Analogni sekvencer – jednostavna ploča koja prikazuje poziciju udarca u odnosu na vrijeme unutar takta. Analogni sekvencer ima 4 grupe ritmičkoga zapisa. Kada se uz pomoć kvadrata postavi neki jednostavni ritam na prvoj liniji, cijela grupa svira isti zapis dok ga svi ne savladaju. U sljedećoj fazi svaka grupa svira vlastitu liniju, odnosno ritam i to tako da prva počinje prva grupa, nju slijedi druga, dok se ne stvori skladna i zabavna kompozicija.

Predviđena dob polaznika: 7. – 8. razred osnovne škole, 1. – 4. razred srednje škole
Trajanje radionice: 180 minuta
Broj sudionika: maksimalno 30
Potrebni rekviziti: Voditelj radionice donosi instrumente i analogni sekvencer, polaznici trebaju ponjeti dobru volju i pozitivnu energiju.
Radionica je besplatna, prijave na email: cezam.prostor@gmail.com

Beat Busters – live performance (Prostor)

Kolektiv glazbenika, bendova i izvođača iz Hrvatske koji surađuju u različitim oblicima, a bave se inovacijama u području nastajanja glazbe uživo na neobičnim predmetima i elektroničkim spravama. Formirani u svrhu organiziranja elektronskih plesnih glazbenih događaja uživo, s posebnim performansom kao karakteristikom nastupa – čuveni “Beatbusteri” u bijelim forenzičkim odijelima ekstraktiraju ritam i zvuk iz svega što nas okružuje.

Njihov scenski kostim krije uređaje koji proizvode zvuk, tako da kreiraju ritam i melodiju udarcima po tjelima, a činu nastanka kompozicije može se pridružiti i publika. Ako nikada do sada niste svirali na vašim omiljenim glazbenicima, sada je pravo vrijeme da to učinite.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije