Humanitarna akcija: Kupite kalendar i pomozite djeci!

Potaknuti financijskim problemom Dječjeg centra ZVIR, za djecu s teškoćama u razvoju, Centar za mlade Čakovec u suradnji sa Udrugom mladih 3ff pokrenuo je humanitarnu akciju u kojoj se je dvanaest mladih volontera udruge CeZaM fotografiralo za kalendar

U Međimurju se godišnje rodi oko 200 djece s nekim oblikom rizika za optimalan razvoj, od kojih dvadesetero djece s teškoćama u razvoju također iz Međimurske županije koji do sada nisu bila uključena ni u kakav vid predškolskog obrazovanja i skrbi.

S ciljem promicanja dobrobiti sve male djece a osobito djece s teškoćama u razvoju, MURID (Međimurska udruga z aranu intervenciju u djetinjstvu), Udruga slijepih Međimurske županije i Međimurska županija pokrenuli su osnivanje Dječjeg centra ZVIR (Zajedno Vidimo, Interveniramo Rano) u kojem je stotinjak djece pronašlo svoje mjesto. Problem je taj da su projektne aktivnosti završile i Dječji centar ZVIR više nema dovoljno sredstva da bi mogao nesmetano funkcionirati.

Potaknuti problemom Dječjeg centra ZVIR, Centar za mlade Čakovec u suradnji sa Udrugom mladih 3ff pokrenuo je humanitarnu akciju u kojoj se je dvanaest mladih volontera udruge CeZaM fotografiralo za kalendar. Mladi volonteri stali su pred objektiv mladog i perspektivnog čakovečkog fotografa Ivana Šardija koji već ima iskustva u fotografiranju sličnih akcija jer je sudjelovao u humanitarnom fotografiranju za čakovečki azil prijatelji životinja 2014. i 2015.

Prva promocija humanitarnog kalendara bila je održana 23.01. u kafiću Fox Bar u kojem je ekipa Cezama uz pomoć DJ Fox-a zabavljala posjetioce do ranih jutarnjih sati. Na samoj promociji bili su pristuni volonteri koji su se fotografirali za kalendar, mladi volonteri koji su uvelike doprinijeli realizaciji humanitarne akcije te predstavnici ostalih udruga koje su uključene u ovu humanitarnu akciju.

– Zahvaljujemo svima koji su kupili kalendar i tako pomogli MURID-u, a sve ostale pozivamo da nam se 30.01.2016. pridruže u kafiću Stari Hrast na drugoj promociji humanitarnog kalendara. Više saznajte klikom ovdje.

Kalendar se od ponedjeljka 25.01.2016. može kupiti u kafiću Fox Bar po cijeni od 40 kn ili se može naručiti putem email adrese cezam.prostor@gmail.com s naznakom “Humanitarna akcija: CeZaM za MURID” s vašim podacima kako bi Vam mogli poslati kalendar na kućnu adresu. Informacije o plaćanju dobit ćete putem maila.

Udruzi Murid možete direktno pomoći uplatom na njihov račun:

MURID:
ŽIRO-RAČUN: 2360000-1102278063, ZaBa
IBAN: HR9423600001102278063
Međimurska Udruga za Ranu Intervenciju u Djetinjstvu
J. Kozarca 1, 40 000 Čakovec

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije