FOTO: Vincekov pohod prema Svetom Urbanu u čast Zvonku Kermanu

>> FOTO: Vincekov pohod prema Svetom Urbanu u čast Zvonku Kermanu

U subotu, 23. siječnja održan je tradicionalni Vincekov pohod, ali ove godine u malo drugačijoj noti. Isti je organiziran u čast Zvonku Kermanu koji nas je prerano napustio.

Glavni organizatori pohoda iz Macinca bili su Udurga žena Macinec i Turistička zajednica Općine Nedelišće, a događaj je podržala i Općina Nedelišće. Iz Macinca je u 9:30 sati krenula skupina oko 150 ljudi, dok je s druge strane na pohod krenula skupina od oko 800 ljudi iz Štrigove zajedno s članovima Regionalnog kluba IPA Međimurje, Varaždina i Istre.

Svi oni krenuli su prema jednom cilju – Vinskoj kući Kerman u Svetom Urbanu gdje je oko 13:30 sati održan ceremonijal obrezivanja vinove loze te je odana počast domaćinu – Zvonku Kemanu. Tom je prilikom predsjednik Regionalnog kluba IPA-e dodijelio posebno priznanje i medalju nedavno preminulom Zvonku Kermanu, koje je s ponosom i velikom zahvalom preuzela njegova supruga Ljiljana Kerman.

Organizatori najavljuju održavanje Vincekovog pohoda i iduće godine te da će uz naziv Vincekov pohod stajati ime Zvonka Kermana koji je bio i jedan od glavnih začetnika održavanja Vincekovog pohoda iz Macinca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije