Edukacija osobnih asistenata DDICP-a Čakovec

U organizaciji Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec u ponedjeljak, 18. siječnja 2016. godine održana je edukacija za 10 osobnih asistenata DDICP Čakovec.

Predavanje je održano od strane stručnih osoba iz Zajednice saveza osoba s invaliditetom i Saveza društva distrofičara Hrvatske. Osobni asistenti su se tijekom edukacije upoznali s raznim problemima s kojima se mogu susresti u radu s korisnicima, s pružanjem prve pomoći korisnicima osobne asistencije, o pravima iz radnog odnosa, o načinima održavanja socijalnog i psihološkog zdravlja osoba s invaliditetom te na nužnost kvalitetne komunikacije između osobnog asistenta i korisnika.

Provođenje edukacije osobnih asistenata provodi se kao aktivnost projekta “Za bolji život” u sklopu Operativnog programa “Razvoj ljudskih potencijala 2007. do 2013.” financiranog iz Europskog socijalnog fonda, u okviru poziva Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom.

Provođenjem ovog projekta DDICP Čakovec prošio je mrežu pružanja usluge osobne asistencije za 10 osoba s najtežom vrstom i stupnjem tjelesnog oštećenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije