Vincekovo po štrigovskim bregima, najljepšim bregima

Turistička zajednica Općine Štrigova u subotu 23. siječnja 2016. organizira tradicionalno ‘Vincekovo po štrigovskim bregima’. Pohod započinje iz središta naselja Štrigova u 9 sati, a prva postaja je na Kalecu ili Mađerkinom bregu gdje će se moći kušati vina vinskih kuća Cmrečnjak i Štampar.

Put dalje vodi u Veliki Kozlovčak a postaja je kod vinarske obitelji Alojza Novaka, nakon koje slijedi Vinska kuća Kerman na Stanetiskom bregu. Slijedeća postaja je kod poduzetnika, općinskog donačelnika i muzikaša Zdravka Sabolčeca na povijesnom i atraktivnom Rimščaku, odakle put vodi tamo odakle se i krenulo, na startno mjesto u Štrigovi. Tu će u kavani ‘Kult‘ biti završna svečanost i druženje uz dobra vina i glazbu.

Tijekom pohoda biti će prikazan običaj rezidbe trsova te njihov ‘blagoslov’, biti će živa glazba i niz ugodnih događanja. Kotizacija iznosi 50 kuna po osobi za što se dobiju 4 bona za piće i 1 za hranu. Dobro je obaviti prijavu na broj mobitela 099 2851 325 ili na email: tic-strigova@hi.t-com.hr.

Josip Mikec prvi čovjek i začetnik pohoda i turizma u Štrigovi kaže kako nikakvo nevrijeme ne može spriječiti održavanje pohoda i poziva sve prijatelje druženja, vina i bregova da u subotu dođu na ‘Vincekovo po štrigovskim bregima’, najljepšim hrvatskim bregima. Vidimo se u Štrigovi!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije