Ptiček se javio obitelji u Prelogu, dobro je i sada živi u drugom gradu

Hrvatski 38-godišnji državljanin Sandro Ptiček kojeg je u Brazilu tražila policija nakon što je nestao u toj južnoameričkoj zemlji prije dvadesetak dana javio se u subotu svojoj obitelji u Prelogu kada se vijest o njegovu nestanku proširila hrvatskim medijima, potvrdili su hrvatsko veleposlanstvo u Brazilu i tamošnji ured Interpola.

>>> U Brazilu nestao 38-godišnji Sandro Ptiček iz Preloga
>>> U Brazilu pronašli Sandra Ptičeka (38) iz Preloga

Ptiček je nestao na Badnjak u saveznoj državi Bahiji na istoku Brazila, a tamošnja policija u petak je objavila njegovu fotografiju te je preko medija pozvala građane da se jave ako imaju saznanja o hrvatskom turistu nestalom prije 21 dan. “Ptiček se u subotu javio svojoj obitelji. Dobro je i sada živi u drugom gradu”, rekla je Hini Claudia Lauria iz Interpolova ureda u Bahiji.

Ptiček se nije javljao od 24. prosinca kada je posljednji put viđen s brazilskom djevojkom i kćeri u brdovitom području Vale do Capao, gdje se nalazi i nacionalni park Chapada Diamantina. Veleposlanstvo je prije tjedan dana obaviješteno o njegovu nestanku pa je u Bahiji zatražilo istragu. U petak navečer vijest se proširila hrvatskim internetskim portalima nakon čega se Ptiček javio roditeljima u Hrvatsku. “Živ je te je stupio u kontakt sa svojom obitelji u Hrvatskoj”, kažu u veleposlanstvu.

Zbog visoke stope kriminala, nasilja i štrajkova upozorava se naoprez prilikom putovanja u Brazil. “Stopa kriminala je visoka i često uključuje vatreno ili drugo oružje. Krađe automobila su česte. Bilo je incidenata otmice i pljačke turističkih autobusa u posljednjih nekoliko godina”, navedeno je na internetskoj stranici hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova.

U rujnu je Sud u Rio Grande del Norte, saveznoj državi na sjeveroistoku Brazila, osudio pet muškaraca i jednu ženu na dugogodišnje zatvorske kazne zbog ubojstva hrvatskog državljanina Ante Stanića i švedskog državljanina Faika Nekića porijeklom iz BiH, opljačkanih i likvidiranih ondje prošle godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije