HGSS Čakovec: Intervenirali za četiri osobe na Zimskom spustu

HGSS Stanica Čakovec osiguravala je cijeli Zimski spust sa 2 plovila i timovima za spašavanje na vodi. Kako doznajemo, tijekom akcije bilo je intervencija gdje je bilo zbrinuto četvero sudionika Zimskog spusta. Unesrećeni su se prevrnuli čamcem, pa su hitno transportirani u tople prostore organizatora.

Rafting klub Matis iz Varaždina u suradnji s Zaštitarsko ekološkom udrugom Senjar – ZEUS iz Donje Dubrave te hrvatskom podružnicom jedne od najvećih svjetskih ekoloških udruga – WWF iz Zagreba organizirali su ‘Zimski spust’ rijekom Dravom: ‘Naše rijeke, naše blago!’ koji se je održao u subotu, 16. siječnja 2016.

>>> S prijateljima u međunarodnom zlatarskom čamcu

>>> Više od 200 kajakaša iz tri države veslali za ‘Naše rijeke, naše blago!’

Rijeke Mura, Drava i Dunav tvore 700 kilometra dug zeleni pojas koji povezuje gotovo 1.000.000 hektara jednog od najvažnijih europskih riječnih područja. Također poznat kao Europska Amazona, budući UNESCO-v Biosferni rezervat Mura-Drava-Dunavu posljednje vrijeme sve je više na udaru zbog izgradnje kamenih obala i utvrda, regulacije i izgradnje hidroelektrana. Time se direktno ugrožava opstanak prirodnih dijelova rijeke, a time i brojne životinjske i biljne vrste, posebno enedmične, koje se teško prilagođavaju promjenama u količini, brzini i temperaturi toka.

Kao što i sam slogan ‘Naše rijeke, naše blago!’ kaže, cilj Zimskog spusta rijekom Dravom je poslati poruku, da građani žele očuvanu rijeku Dravu koja predstavlja jedno od najvećih prirodnih blaga ove regije.

U aktivnost je bilo uključeno više od 200 sudionika u raznim plovilima, piše gss.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije