FOTO: Održan 16. tradicionalni fašnik u Podturnu

U subotu, 16. siječnja održan je 16. tradicionalni fašnik u Podturnu. Pokrovitelj i organizator bila je Općina Podturen. Fašnička povorka je krenula od prodavaonice Kitro pa sve do Doma Kulture.

>>> Pogledajte veliku fotogaleriju

U povorci su sudjelovali: Dječji vrtić “Mala tratinčica u grupnoj masci “Vanzemaljci” 2 grupe, Dječji vrtić “Pinokio” iz Sivice kao “Snjeguljica i mnogo patuljaka”, učenici OŠ Podturen kao “Međimurski cvetnjak”, a okitile su ih članice KUD-a Podturen sa cvjetićima, glazbena pratnja “Skandal” band, KUD Podturen kao čaplje i štrki, Sportsko rekreativno društvo “Mura” Ferketinec-Miklavec – grupa vesele plesačice s 12 vrućih hlačica, Udruga žena Sivice, Udruga “Turen” iz Podturna, Limena glazba općine Podturen, KUU “Lafra” iz Turčišća, i Udruga žena “Šipek” iz Novakovca kao “žene ratnice”. Voditelji su bili Ivica Varga i Zrna Ivan te kao meštri i zabavljači istovremeno.

Odmah na početku programa ispred Doma kulture načelnik općine Podturen Josip Lepen je predao ključ od općine u ruke Ivana Zrne i tako je započelo pojedinačno predstavljanje većinom grupnih maski. Bombone i slatkiše je malenima dodavala Marija Habula-Jambrošić – članica KUD-a Podturen.

Nakon službenog djela vani ispred Doma kulture svi sudionici i mještani preselili su se u toplu dvoranu Doma Kulture počašćeni krafnama, kuhanim vinom i čajem. Za svirku i zabavu pobrinuo se već spomenuti “Skandal” band.

>>> Pogledajte veliku fotogaleriju

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije