Prevladalo je srce, a ne razum, uzimali smo ih dok je bilo mjesta

>> Prevladalo je srce, a ne razum, uzimali smo ih dok je bilo mjesta

Volonteri pulske udruge Snoopy, prijatelji za cijeli život, odazvali su se pozivu za pomoć psima iz romskih naselja u Međimurju. Iz Pule su krenuli s planom da sa sobom povedu 10 štenadi. No, tek što su stigli u naselje, shvatili su da od plana neće biti ništa.

– Kad smo vidjeli onaj užas, kad smo ih gledali na cesti kako se tresu i umiru, prevladalo je srce, a ne razum. Samo smo ih uzimali dok je bilo mjesta – kažu volonteri i dodaju da su u Pulu doveli 36 štenadi s mamama. I svi su bili u užasnom stanju, šugavi, u gnojnim ranama, pothlađeni i gladni.

– Najgore je kad pogledate u oči šteneta koje nema ni dva mjeseca, a ono se panično boji ljudske ruke, dodira i maženja. S nama su već tri tjedna, sedam smo ih ispratili iza duge, a za 29 borimo se kao lavovi – pričaju nam volonteri. Zbog slabog imuniteta razvile su se i druge virusne i bakterijske bolesti. Svakog dana sedam, osam ih završi na infuziji, traje to već dulje od deset dana. I samo se izmjenjuju, jednom bude bolje, a drugi se razboli. O psima se danonoćno brinu dvije volonterke, koje su na izmaku snaga.

– Pse smo smjestili u kućicu ispred tvrđave Pomer, na Kaštijunu, gdje su i naši psi. Kućicu grijemo pa nam trebaju drva, ali i deke, plahte, sredstva za čišćenje. Stigao je i prvi račun za liječenje, 12.000 kuna, pa nam je dobrodošla i svaka financijska pomoć – ističu Snoopyjevci.

Pozivaju sve koji mogu da dođu i prošeću njihove pse, pomaze ih, malo se druže s njima. Novčanu donaciju možete uplatiti na njihov račun, IBAN HR7924070001100133928, možete im pisati na udrugasnoopy@gmail.com, ili nazvati na 098 939 4188 ili 091 891 0883.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije