U Brazilu pronašli Sandra Ptičeka (38) iz Preloga

Hrvatski 38-godišnji turistSandro Ptiček, Hrvat čija obitelj živi u Prelogu, pronađen je Brazilu nakon što je nestao prije prije 21 dan.

Ptiček je bio nestao 24. prosinca, od kada se nije javio ni obitelji ni prijateljima, pa su o svemu bili obaviješteni tamošnja policija i hrvatsko veleposlanstvo. Kako doznajemo od članova obitelji, Sandro je s djevojkom i njezinom kćerkom otputovao u Brazil u posjet njezinim roditeljima.

>>> U Brazilu nestao 38-godišnji Sandro Ptiček iz Preloga

– Tamo redovito idu svake godine na par mjeseci. Na Badnjak je viđen posljednji put, kad je otišao nekamo u automobilu. On inače puno putuje, no kad zna da će biti u zoni bez signala za mobitel, onda to i kaže. Veli, na primjer, da će biti dva, tri dana bez signala, ali nikad ga nije bilo duže od pet dana. Na Badnjak je rekao roditeljima da se čuju idući dan, za Božić. No, više se nije javio – kaže članica obitelji.

No, večeras je stigla informacija iz Brazila da je Ptiček pronađen.

Policija kaže kako Sandro govori malo portugalski te da dobro poznaje područje i da svake godine dolazi uBrazilkako bi proveo nekoliko mjeseci u području Vale do Capão.

Nešto ranije brazilska je policija bila objavila Sandrovu fotografiju te pozvala građane da se jave u Interpolov uredu Bahiji čiji je kontakt pustila u medije.

Ptiček je dosad proputovao više zemalja, a bio je uključen i u couchsurfing zajednicu, koja nudi besplatni smještaj u svojim domovima, a sve se dogovara preko interneta. Nakon odlaska iz Hrvatske, jedno je vrijeme živio i u Londonu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije