Snjijeg ga je nakratko prekinuo, dolaze Gabrijelovi dani

Na ulicama Kotoribe nemalu pozornost mještana izaziva njihov 20-godišnji sumještanin Gabrijel Fabić. Neki bi rekli, ne toliko Gabrijel koliko njegov Fatboy brdski bicikl američke tvrtke Specialized, koji ne viđamo često među “doljnčanima”, no Gabrijel sve poslove obvalja njime, služi mu onako usput. Samo nakratko je mirovao dok su ulice bile skliske… A onda opet, eto njega!

Taj mladić se je zaljubio u brdski biciklizam. – Svaka ljubav košta pa i ova – rekao je i dodao kako je bio svjestan da za takav biciklizam treba odgovarajuće vozilo i oprema.

Kada je brdski biciklizam postao tako napet, za tebe privlačan?

– Svaki ima svoj hobi. Bicikliranje je postalo hit pa stoga i ne čudi sve veća prisutnost biciklista na našim prometnicama, no manji broj ljudi zna kako su biciklistički prometni i zahtjevni brežuljci, šume, ne toliko u Međimurju koliko u našoj blizini konkretno Ivanščici kamo i često odlazim, a tada moj Fatboy dolazi do izražaja. Zaljubio sam se u tu vrstu biciklizma jer zabava je uvijek dobra, ali ne i privilegija jer ona košta pri svakom okretaju pedale – rekao nam ovaj kotoripski avanturista.

Zanima nas vrijednost bicikla?

– Kupio sam ga po narudžbi u Nizozemskoj i cijena mu je bila 1.500 eura. Posrednik u kupnji je bila tvrtka Kosport iz Šenkovca vl. Davora Kolara i to je za sada jedan od rijetkih modela u Hrvatskoj, a prvi u Međimurju – kaže Gabrijel i dodaje kako s nestrpljenjem čeka nove biciklističke avanture.

– Bit će to kada padne snijeg, a tada ću njime biti najbrži u Kotoribi jer će bicikl obaviti svoj posao. Pitate se kako, zbog čega? Pa zato jer Fatboy jednako dobro “podnosi” i snijeg. Sreli smo ga u vrijeme kada se je snijeg otopio. Vjerno prateći vremensku kazao je kako će već sutra biti onaj pravi.

– Gabrijele, sretno po dolu i brijegu – poručili smo mu na rastanku. Mladić je po struci automehaničar, ali radi u obiteljskoj nadeloko poznatoj valionici pilića.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije