Vincekov pohod 23. siječnja – spoj tradicije, kulture i narodnih običaja

I ove je godine u organizaciji Turističke zajednice Općine Nedelišće i Vinske kuće Kerman, 23. siječnja 2016., organiziran Vincekov pohod u povodu dana svetog Vinka, zaštitnika vinogradara.

Vincekovim pohodom želi se upoznati sve mještane općine Nedelišće i širu javnost s običajima koji se vežu uz Vincekovo. Uz to, sam Vincekov pohod idealan je za sve one željne gibanja i rekreacije uz netaknutu prirodu i svježi zrak. To može biti i odlična prilika za upoznavanje i sklapanje novih poznanstava i prijateljstva.

Start je zakazan u 9:30 sati ispred Društvenog doma u Macincu gdje se mogu preuzeti bonovi za hranu i piće. Nakon otprilike sata i pol hodanja, predviđena je pauza u Badličanu kod igrališta, gdje se svi sudinici pohoda mogu okrijepiti. Zatim se nastavlja dalje pješačiti sve do Vinske kuće Kerman na Sv. Urbanu 88, Stanetinec breg.

U 13:30 sati zakazan je kulturno zabavni program za sve sudionike pohoda. Bonove za hranu i piće biti će moguće zamijeniti na punktovima koji će biti postavljeni u Vinskoj kući Kerman. Valja napomenuti da je osiguran i besplatan povratak autobusom koji je omogućila Općina Nedelišće.

Dan prije Vincekovog pohoda, 22. siječnja 2016. s početkom u 18 sati, Sportskom parku TRATE održat će se proslava “Vincekovog” uz ceremonijal obrezivanja vinove loze i živu glazbu sa Nenadom Gavezom. Svi su pozvani na ugodno druženje i ples uz odličnu hranu i vino…

Preporučaju se rezervacije zbog ograničenog broja mjesta. Info telefon: 095 600 2800, email: sportskiparktrate@gmail.com, web: www.sportskiparktrate.com.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije