Zimski spust za očuvanje našeg prirodnog blaga – rijeke Drave

Rafting klub Matis iz Varaždina u suradnji s Zaštitarsko ekološkom udrugom Senjar – ZEUS iz Donje Dubrave te hrvatskom podružnicom jedne od najvećih svjetskih ekoloških udruga – WWF iz Zagreba pozivaju vas na ‘Zimski spust rijekom Dravom: Naše rijeke, naše blago!’ koji će se održati u subotu, 16. siječnja 2016. u 9 sati, s okupljanjem kod doma Lastavica (Donja Dubrava).

Rijeke Mura, Drava i Dunav tvore 700 kilometra dug zeleni pojas koji povezuje gotovo 1.000.000 hektara jednog od najvažnijih europskih riječnih područja.Također poznat kao Europska Amazona, budući UNESCO-v Biosferni rezervat Mura-Drava-Dunavu posljednje vrijeme sve je više na udaruzbog izgradnje kamenih obaloutvrda, regulacije i izgradnje hidroelektrana. Time sedirektno ugrožava opstanak prirodnih dijelova rijeke a time i brojne životinjske i biljne vrste, posebno enedmične, koje se teško prilagođavaju promjenama u količini, brzini i temperaturi toka.

Kao što i sam slogan “Naše rijeke, naše blago!” kaže, cilj Zimskog spusta rijekom Drave je poslati poruku, da građani žele očuvanu rijeku Dravu koja predstavlja jedno od najvećih prirodnih blaga ove regije. Ovim putem pozivaju sve zainteresirane građane da im se pridruže na regati. Najprikladniji su kanui i kajaci, ali je moguće sudjelovati u svim tipovima čamaca. Za zainteresirane osobe koje nemaju vlastito plovilo, osiguran je ograničen broj mjesta, te se stoga prijavite što prije.

Okupljanje sudionika je u subotu, 16. siječnja u 9 sati kod doma Međimurska Lastavica (Donja Dubrava, zelena kuća nasuprot novog visećeg mosta), odakle se kreće organiziranim prijevozom do kajak staze (Veliki Bukovec) gdje započinje sam spust (11 sati). Vesla se starim tokom rijeke Drave do mjesta Donja Dubrava, gdje oko 15 sati sudionike čeka topla prostorija, obrok, izložba fotografija Gorana Šafareka i ugodno druženje.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem emaila: zeus.senjar@gmail.com ili raftingklubmatis@gmail.com. Službenu stranicu eventa možete pronaći na Facebooku klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije