Radost susreta: Profesor s najdražim profesorom

Glazbena škola Alberta Strige Križevci imala je nedavno posljednji koncert u nizu 7 za 70 (proslava 70 godišnjice postojanja škole) te su bivši i sadašnji učenici i profesori izveli za taj jubilej Carminu Buranu Carla Orfa pod dirigentskom palicom maestra Vladimira Kranjčevića, ispričao nam je nedavno 34-godišnji Nikola Matulin iz Donjeg Vidovca i sam sudionik tog velebnog događaja.

– Maestro Kranjčević predavao mi je dirigiranje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 4 godine (8 semestara). Ovo je naš ponovni susret nakon 9 godina. Vrlo sam ponosan na maestra Kranjčevića jer je zaista “velik čovjek”, priznati hrvatski i svjetski dirigent, dobitnik mnogih nagrada među koje spada i nagrada za životno djelo. Kako i sam kaže bili smo mu omiljena generacija studenata, marljivi i puni volje za radom.

Citiram maestra Kranjčevića sa zadnjeg sata na Akademiji upućeno meni i kolegama: ‘Vaše glazbeno obrazovanje nikad ne prestaje već traje cijeli život. Budite uporni i marljivi!’. Na slici je moj kolega Vice Zirdum, kolega sa studija i kolega s posla, maestro i ja. Naime, nakon koncerta slijedilo je druženje na kojem smo proslavili i maestrov 79. rođendan, iznenadili ga tortom i skromnim poklonom – ispričao nam je Nikola i dodao:

– Prekrasan koncert, predivno druženje sa sjajnim ljudima koji će sigurno prepričavati godinama. Naime jedina smo glazbena škola u Hrvatskoj koja je ikad vlastitim snagama izvela jedno tako grandiozno djelo. Tako da svatko tko je ikada bio učenik u Glazbenoj školi u Križevcima danas se sigurno ponosi.

A Nikolom Matulinom se ponosi međimurska kulturna scena jer je jedan od njenih lučonoša. Ne samo što je predsjednik KUD-a Donji Vidovec pod čijim vodstvom je društvo doživjelo renesansu, on je vrsni učitelj mladih tamburaša pa se s pravom govori kako se u ovoj sredini tamburaši stvaraju kao na traci i svi su uspješni, a to znači da idu putem svoga voditelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije