Zlatko Ujlaki dobitnik Zlatne žlice za svoj bagremov med

Med s međimurske ravnice, med iz donjeg Međimurja, proizvođača 64-godišnjeg Zlatka Ujlakija iz Kotoribe je na XX. ocjenjivanju kvalitete sortnih vrsta meda u Hrvatskoj – Osijek 2015. dobio Zlatnu žlicu.

Ocjenjivanje je to koje se održava u organizaciji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Osijek i Hrvatskog pčelarskog saveza. Na njoj se je šesti puta pojavio Zlatko. Stručnom timu predočio je bagremov med koji ga je po kvaliteti svrstao u red zlatnih, a što mu je uz certifikat o analizi kvalitete meda donijelo i Zlatnu žlicu.

Analiza je provedena u Zavodu za ispitivanje hrane i prehrambenih proizvoda na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku. Od 139 izloženih uzoraka Zlatko je s 19,82 osvojena boda svrstan na 4. mjesto. Ponosan je na to jer je jedini zlatni iz sjeverozapadne Hrvatske.

– To je jedan od dokaza da međimurski med visoko kotira među hrvatskim proizvođačima i dokaz kako međimurski cvjetnjak nije još uvijek pretjerano zagađen – kaže Zlatko.

Zlatko je do sada sudjelovao na šest ocjenjivačkih manifestacija i sa svake je donio po jednu Zlatnu žlicu što čini jednu garnituru. Dodaje kako mu je žao što je zbog zdravstvenih problema preskočio lanjsku godinu pa bi, u što je uvjeren, sada već bio vlasnik sedme žlice po koju će, optimistički je najavio, ove godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije