Tjedna prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje u narednih sedam dana?

Stabilni dani, kakvi su nas pratili u studenom i u prosincu, soli su svome kraju su na samom početku 2016. godine. Promjenu je donijela prva u nizu ciklona koje će u prvoj dekadi siječnja prijeći preko našeg područja. Pet tjedana dugo razdoblje bez ikakvih oborinama prekinuto je u dane proteklog vikenda, javlja Crometeo.

Novi tjedan počet će u znaku ciklone, a niz ciklona nastavit će se i u većem dijelu tjedna. Snijeg će opet zaobilaziti Dalmaciju, a od srijede i za vikend ponovno će biti malo toplije. U prvoj polovici tjedna u unutrašnjosti će biti još snijega, ali vjerojatno i kiše koja se smrzava na tlu! U nastavku saznajte kakvo nas vrijeme očekuje u prognozi Crometea.

Ponedjeljak nam donosi novi snijeg koji bi trebao prestati prema kraju dana, najprije na zapadu zemlje. Očekujemo uzglavnom oko 10 cm novog snijega, ponegdje u Banovini i Posavini i više. Vjetar slab, ponegdje do umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od -9 do -4 Celzijeva stupnja. U noći na utorak moglo bi se malo i razvedriti, a ako se to dogodi onda će temperatura zraka u noći pasti ispod -10 Celzijevih stupnjeva.

(Izvor: DHMZ)

Povremenih oborina će biti i u utorak. Ipak bi prvi dio dana još trebao proći suho, možda ujutro i uz koju zraku sunca, mjestimice i maglu. Poslijepodne oblačno, a sve je veća mogućnost za miješane oborine: snijeg, ali je moguća i kiša koja se smrzava na tlu na što posebno upozoravamo vozače i pješake.

Veća šansa za snijeg je na krajnjem sjeveru, a drugdje bi prevladala kiša koja se može smrzavati. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura zraka od -12 do -6°C, a najviša dnevna uglavnom između -5 i 0 Celzijevih stupnjeva. Pravo ledeno zimsko vrijeme!

Još nešto oborina može biti i u srijedu, također u miješanom obliku. Dakle, može biti i snijega i kiše, ali i kiše koja se smrzava na tlu i stvara opasnu poledicu. Oborina u srijedu vjerojatno neće biti puno. Jutro toplije uz temperaturu od -7 do 0°C, a i danju će temperatura malo porasti i mogla bi u većini predjela prijeći u lagani plus.

U drugoj polovici tjedna, osobito za vikend, izgledno je daljnje lagano zatopljenje, a povremene oborine će biti uglavnom u obliku slabe kiše. Suhi dani u ovom tjednu mogli bi biti četvrtak i petak, s hladnim jutrima, ali malo toplijim popodnevima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije