Petar Sabol iz Palovca je najnagrađivaniji hrvatski fotograf!

>> Petar Sabol iz Palovca je najnagrađivaniji hrvatski fotograf!

Za svjetski priznatog i poznatog fotografa Petra Sabola Sharpeyea iz Palovca prošla je godina bile izuzetna. Kaže kako je prezadovoljan njenim tijekom i rezultatima koje je postigao. Ne samo ove, već unazad 4 godine otkako je postao aktivan na raznim fotografskim natjecanjima, a ponajviše na onima pod pokroviteljstvima FIAP-a (Federation Internationale de l’ Art Photographique ) i PSA (Photographic Society of America).

‘Iza mene u nepune 4 godine ostaje jedan sjajan trag na koji mogu biti uistinu ponosan i kojeg želim podijeliti s Vama. Dosad sam, od veljače 2012. sudjelovao na ukupno 227 međunarodnih izložbi natječajnog karaktera pod FIAP patronatom i do danas osvojio 224 nagrade!

Njih čini 111 medalja i 113 diploma za 60-tak različitih nagrađivanih fotografija. Broj prihvaćenih fotografija premašuje brojku od 2000. Samo ove 2015. godine sudjelovao sam na 50 salona fotografije i nagrađen sam sa 43 medalje i 39 diploma. Trebam spomenuti da sam isto tako ove godine na PSA izložbama sudjelovao 17 puta i dobio 14 medalja + 22 diplome. Sveukupan broj nagrada prelazi brojku 300. Ovakvim sam rezultatima postao najnagrađivaniji hrvatski fotograf u još nepune 4 godine.

Osim toga, nositelj sam počasnog zvanja EFIAP/B ( Excellence FIAP Bronze level) i EPSA (Excellence Photographic Society of America) te sam prvi Hrvat koji ima ovo fotografsko zvanje – EPSA. Za spomenuto počasno fotografsko zvanje trebao sam sakupiti 700 bodova, odnosno prihvaćenih fotografija, uz to da za svakih 288 bodova trebam imati 96 različitih fotografija (naslova) u određenim divizijama (Nature, Open itd.).

Osim spomenutih fotografskih institucija, osvajao sam još mnoštvo vrijednih nagrada na specijaliziranim natjecanjima (najviše na nature & wildlife). Na kraju krajeva, najbitniji dio svega toga, izuzevši sve ove silne brojke je to da sam upoznao ne samo mnoge fotografe nego i divne ljude te proširio prijateljstva iz cijelog svijeta!

Bio sam i u ulozi žirija u više od desetak navrata i stekao značajna iskustva te se nagledao prekrasnih fotografija. Za sve ovo zahvalan sam ne samo Bogu već i svojoj obitelji, prijateljima i svima koji su me podržavali u mom radu! Posebno se ovom prilikom zahvaljujem Petri Vargek i Borislavu Milovanoviću koji su mi pomogli oko excella i mukotrpnog evidentiranja. Svako Vam dobro i sretna nova 2016. godina!

Za kraj, obnovio sam svoju web stranicu, pa si uzmite nekoliko minuta te pogledajte svježije radove na www.sharpeyephoto.com.’ napisao je Petar na svojoj Facebook stranici.


Značajnije nagrade za 2015:

– Compelling Image Photo Contest’ – Grand Prix pobjednik, nagrađen vrijednom novčanom nagradom i potpisanom knjigom vrhunskog fotografa Art Wolfe-a.
– National Insect Week’ – prvo i drugo mjesto i vrijedna novčana nagrada.
– Photocontest @ Fotowedstrijd’ -pobjedik u Macro kategoriji i vrijedna novčana nagrada.
– Trierenberg Super Circuit’ – zlatna medalja za fotku vodomara ‘The sunfish’
– SIPA 2015 – Siena International Photography Awards 2.mjesto u kategoriji Wildlife i srebrni trofej za fotku ‘The kingfisher’.
– DEEP INDONESIA Underwater competition- 1.mjesto u kategoriji ‘Animal behavior’ i nagrada od 7 noćenja u Walindi resortu (top ronilačka destinacija) u dalekoj Papua Novoj Gvineji.
– BIG PICTURE COMPETITION 2015 – fotografiju vodomara među prvih 6 u kategoriji ‘Things with wings’ među više od 6000 prijavljenih fotografija gdje je izložena na Akademiji Znanosti u Kaliforniji (USA).
– 5th Arbella Photo Contest- FIAP Bronze i GPU GOLD medalje uz novčane nagrade i specijalnu nagradu organizatora.
– Priroda mojeg zavičaja’ -prvo mjesto i novčana nagrada za fotografiju vodomara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije