Snijeg zabijelio naš kraj: U Međimurju noćas potrošeno 67 tona soli

Kao što je bilo najavljivano u vremenskim prognozama, prvi ovogodišnji snijeg je u Međimurju počeo padati u subotu navečer. Iz Zimske službe Županijske uprave za ceste poručuju kako su prvi snijeg dočekali u punoj pripravnosti.

Od voditelja Stjepana Marčeca saznajemo da je stanje u prometu zadovoljavajuće i sve županijske ceste su prohodne. Na prometnicama ima snijega, u prometu nema većih zastoja, no valja biti oprezan u vožnji. Sve njihove raspoložive ekipe jučer od 19 sati su na terenu i tijekom noći za posipanje cesta potrošeno je 67 tona soli, dok potrebe za ralicama nije bilo je je palo 3 do 4 cm snijega u donjem dijelu i koji centimetar više u gornjem Međimurju.

Županijska uprava za ceste Međimurske županije gospodari sa ukupno 201,7 km županijskih cesta i 247,4 km lokalnih cesta, kako u ljetnim tako i u zimskim uvjetima. Na području Županijske uprave za ceste Međimurske županije predviđena su dva stalna mjesta pripravnosti (Čakovec i Goričan) koja ispunjavaju uvjete za boravak ljudi te obavljanje poslova za ljetno i zimsko održavanje cesta, uskladištenje materijala, smještaj vozila i potrebne opreme.

Održavanje svih cesta povjereno je ugovorom između Županijske uprave za ceste Međimurske županije i zajedničkog ponuditelja TEGRA d.o.o. Čakovec i Pavlic-asfalt-beton Goričan jer imaju imaju sve potrebne kapacitete mehanizacije i opreme. Održavanje ceste u zimskim uvjetima vrši se prema određenim stupnjevima pripravnosti, a same dionice cesta održavaju se prema unaprijed određenim razinama prednosti i služnosti.

Cesta se za vrijeme zimskih uvjeta, sukladno pravilniku održavanja javnih cesta, smatra prohodnom kada je radovima na uklanjanju snijega omogućeno prometovanje vozila uz upotrebu zimske opreme.

Prema prognozi DHMZ-a danas ća nam biti pretežno oblačno s oborinama. U unutrašnjosti snijeg uz novi pokrivač većinom od 5 do 20 cm, a obilniji će biti u gorskim predjelima. Temperatura zraka većinom od -7 do -2 °C.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije