FOTO: Poklon priredba Društva žena D. Mihaljevec svojim sumještanima

>> FOTO: Poklon priredba Društva žena D. Mihaljevec svojim sumještanima

– Božićno vrijeme za Kršćane je vrijeme obnavljana vjere, darivanja i sjećanja. Upravo smo vam mi odlučile u ovom mirno nedjeljno popodne podariti popodne prožeto pjesmom, svirkom, predstavom božićnih običaja, onak kak je to negda bilo – istaknula je Terezija Zadravec, v. d. predsjednice Društva žena Donji Mihaljevec, koje je u nedjelju 27. prosinca u prostorima mjesnog Doma kulture okupilo sumještane i susjede iz Svete Marije kako bi se zajedno radovali najljepšem blagdanu.

Pozdravnim se riječima pridružio i predsjednik KUD-a Ivan Mustač – Kantor iz Svete Marije, Miljenko Kanižaj.


I doista je tako bilo. Kroz i sat i pol programa pozornicom su prošli brojni izvođači od kojih je svaki od njih u program usadio svoje, umijeće,sposobnosti u želji da priredba završi što veličanstvenije i doista je tako bilo. Kada su na kraju programa glumci, pjevači i tamburaši KUD-a iz Svete Marije zapjevali i zasvirali Narodil nam se kralj nebeski u dvorani su svi spontano ustali i zapjevali s njima u glas. Bilo je dirljivo, svečano…

A između toga smo mogli čuti kao uvod u priredbu pjesmu ‘U to vrijeme godišta’ u izvođenju zborskih pjevačica domaćica priredbe koje je za izvođenje uvježbala Ljubica Mihalac. Redom su se na pozornici pojavljivale Bernardete Gašparić koja je na violini izvela Mozartov concertino, Barbara Zadravec je na gitari je izvela ‘Tihu noć’, čuli smo solo nastup Adrijane Komorski, a nastupila je ona i u duetu s Estel Gombar izvevši ‘Aleluju’.

S Božićnom pričom glumci, pjevači i tamburaši iz Svete Marije ispričali su nam najljepšu priču koja je ostala iza nas. Ponovilo se i dogodine!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije