Audi A4 i VW Touran na meti lopova: Razbili stakla i ukrali uređaje

Policijska uprava međimurska javlja o teškim krađama koje su se dogodile u Orehovici i Macincu.

U noći s 8. na 9. prosinca u Orehovici, ulici Antuna Gustava Matoša, nepoznati počinitelj prerezao je žičanu ogradu i ušao u dvorište obiteljske kuće gdje iz otključanog kokošinjca ukrao raznu perad. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

U srijedu, 9. prosinca između 14 i 16 sati u Macincu, na parkiralištu u Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u Audi A4 i VW Touran, čakovečkih registarskih oznaka te iz unutrašnjosti vozila ukrao auto radio, navigacijski uređaj i auto punjač. Kako doznajemo lopov(i) je razbio staklo na suvozačevom mjestu kako bi došao do ukradenih uređaja.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Kako bi se spriječili ovakvi događaji, Policijska uprava međimurska skreće pozornost građanima na modalitete krađa i provala u vozila te na mjere koje svatko može poduzeti, a koje će smanjiti vjerojatnost da postanete žrtvom kaznenog djela.

Provale i krađe iz osobnih vozila najčešće se događaju na parkirališnim prostorima, ispred stambenih zgrada, trgovačkih centara, zdravstvenih ili obrazovnih ustanova, i to u poslijepodnevnim i u večernjim satima.

Najčešći oblik provala u automobile je kroz bočna stakla, na način da se razbije staklo i ukradu se predmeti koje lopov prve uoči ili nađe u vozilu. Da bi se spriječile provale u vozila i krađe iz vozila nije potrebno nikakvo novčano ulaganje, već promjena ponašanja i navika tako da se ne privlači pažnja počinitelja i da se na njega ne djeluje poticajno.

Kako bi se zaštitili od provala i krađa iz vozila iz policije savjetuju:

– parkirajte na vidljivom i po mogućnosti čuvanom parkiralištu
– ne ostavljajte vrijedne stvari kao što su torbe, novčanici, mobiteli i drugo na vidljivim mjestima unutar vozila,
– kada napuštate vozilo i nakratko, ugasite motor, izvucite ključ iz kontakt brave i zaključajte vozilo,
– sva vrata vozila i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte, zatvarajte pomični krov i prozore,
– ako imate mogućnost, izvucite audio i video opremu iz vašeg vozila,
– kada “bacite” pogled na vaš parkirani automobil, “bacite” pogled i na susjedov jer nema boljeg načina samozaštite od dobrosusjedskog nadzora.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije