Policija ih pronašla: Šestero djece mučilo i usmrtilo psa u Pribislavcu

Policijska uprava međimurska pronašla je počinitelje koji su mučili i usmrtili psa uromskom naselju Pribislavcu. Od šestero njih, petorica su djeca mlađa od 14 godina.

>>> Uznemirujući video: U 12 naselja odrasli i djeca svakodnevno muče i ubijaju pse
>>> Župan Matija Posavec sazvao sastanak na temu rješavanja zlostavljanja pasa

– Pronašli su napuštenog, nečipiranog psa i nahuškali na njega svoje pse, među kojima je bio i pit-bull. Jedan od dječaka je potom uhvatio psa, udarao njime o zemlju i usmrtio ga – kaže načelnik PU međimurske Krunoslav Gosarić. Na mjestu događaja obavljen je očevid te je pritom izuzet leš psa radi provođenja sekcije (razudbe – obdukcija životinje).

Protiv počinitelja će se podnijeti kaznene prijave. O problemima s napuštenim psima u 12 romskih naselja u Međimurju govori se već godinama, no rješenja nema. Samo u četiri naselja luta oko 2000 nečipiranih i necijepljenih pasa.

Policija i općinski načelnici nemaju informacije o organiziranim borbama pasa. I u veterinarskoj inspekciji kažu da nemaju prijave o borbama pasa. Međimurski župan Matija Posavec sazvao je za danas sastanak na temu rješavanja te problematike u romskim naseljima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije