Osuđeni stranci koji su nudili ‘čarobni’ asfalt

Sedmorica stranih državljana koji su prevarili poduzetnike nudeći im ‘čarobni’ asfalt, nagodili su se i zaradili uvjetne zatvorske kazne.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinupodiglo je optužnicu protiv trojice državljana Irske, trojice državljana Velike Britanije i jednog Poljaka zbog prijevare. Na varaždinskom, koprivničkom, virovitičkom i sisačkom području tijekom listopada obilazili su tvrtke lažno se predstavljajući kao zaposlenici stranog poduzeća koje se bavi asfaltiranjem.

Nudili su asfaltiranje dvorišta po cijenama znatno nižim od tržišnih, a nakon što su od klijenata pokupili novac, na dvorišta su dovozili drobljeni šljunak u kojem se, uvjeravali su, nalazi emulzija od koje će se šljunak stvrdnuti i stvoriti – asfalt. Desetero tvrtki oštetili su za 240.000 kuna.

Temeljem sporazuma koji su sklopili s državnim odvjetništvom, Općinski sud u Varaždinu uvjetno ih je sve osudio na kaznu zatvora od jedne godine i rok kušnje od tri godine. Vratili su novac prevarenima, a moraju platiti i 49.000 kuna sudskih troškova. Oduzet im je teretni automobil marke Scania.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije