Bankar Brašnić ispričava se klijentima, banci i obitelji, traži uvjetnu kaznu

Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje bivšem osobnom bankaru jedne poslovne banke Stanku Brašniću, koji je optužen da je zloupotrebom povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenjem službenih isprava s računa klijenata banke u kojoj je radio pronevjerio oko milijun kuna. Brašnić svoju obranu temelji na smanjenoj ubrojivosti zbog ovisnosti o kocki, a predsuda se očekuje u petak.

Na jučerašnjem ročištu prezentirano je psihijatrijsko vještačenje nad Brašnićem. Sudska vještakinja koja je obavila vještačenje naglasila je da je Brašnić doista razvio ovisnost o kocki, no da to nije utjecalo na njegovu sposobnost upravljanja postupcima u vremenu kad je počinio djela koja mu se stavljaju na teret.

Sam Brašnić je pak na to još jednom ponovio da nije mogao kontrolirati svoje postupke te da nije postupao s namjerom da novac ne vrati. – Ispričavam se i klijentima i banci i svojoj obitelji zbog problema koje sam uzrokovao – naglasio je u svom obraćanju sudu.

Njegova odvjetnica u završnom govoru zatražila je da mu se ukine istražni zatvor u kojem se nalazi od kolovoza te da ga sud kazni uvjetnom kaznom.

– Moj klijent odmah je priznao sve za što ga se tereti i iskazao žaljenje. Odlučan je i u namjeri da vrati novac, čemu u prilog ide i činjenica da je prodao ili prodaje svoju imovinu – naglasila je.

Državno odvjetništvo predložilo je pak da se Brašnića proglasi krivim te mu se izrekne zatvorska kazna, a usprotivili su se i da mu se ukine istražni zatvor.

Brašnić je naime dugo bio nedostupan hrvatskom pravosuđu jer se nastanio u Lihtenštajnu te je predstavnik državnog odvjetništva izrazio zabrinutost da bi ponovno mogao pobjeći.

Brašnića se tereti da je u vremenu od lipnja 2010. godine do srpnja 2012. godine, kao osobni bankar u jednoj poslovnoj banci, s računa klijenata uzimao novac te da je to pokušao prikriti sastavljajući lažne potvrde o obavljenim transakcijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije