Međimurje zavijeno u crno: Na cestama ugašena dva mlada života

Međimurje je zavijeno u crno. U prometnim nesrećama koje su se minulog vikenda dogodile u Šenkovcu i Čakovcu ugašena su dva mlada života. Život na međimurskim cestama izgubili su 23-godišnji Daniel Hadela iz Gornjeg Koncovčaka i 28-godišnji Milan Meglić iz Strahoninca. U nastavku pročitajte službeno izvješće iz PU međimurske.

U petak, 23. listopada u 22 sata i 30 minuta u Šenkovcu, Ulici maršala Tita, dogodila se teška prometna nesreće u kojoj je smrtno stradao 23-godišnji motociklist. Naime, 36-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s parkirnog prostora ugostiteljskog objekta uključivao se u promet, a da pritom nije propustio sva vozila koja se kreću prometnicom.

Zbog toga je u stražnji dio njegovog automobila u kočenju, neregistriranom Yamahom udario motociklist koji je upravljao bez potrebne kategorije za tu vrstu vozila. Nakon udara došlo je do prevrtanja motocikla i pada vozača na kolnik. Ozlijeđeni motociklist, Daniel Hadela iz Gornjeg Koncovčaka, prilikom prevoženja u Županijsku bolnicu Čakovec u vozilu hitne medicinske pomoći od zadobivenih ozljeda nažalost je preminuo.

Dežurni nadležni državni odvjetnik naložio je obavljanje obdukcije i određenih vještačenja, a sve u cilju rasvjetljavanja svih bitnih okolnosti ove prometne nesreće. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”, protiv vozača osobnog automobila s područja Grada Čakovca podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U nedjelju, 25. listopada u 2 sata i 5 minuta u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 28-godišnji pješak. Naime, 19-godišnji vozač osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka, koji je upravljao pod utjecajem alkohola, brzinu kretanja vozila nije prilagodio vidljivosti (noć) i trenutnoj prometnoj situaciji, zbog čega je vozilom udario pješaka, koji je započeo prelaziti kolnik.

Ozlijeđeni pješak, Milan Meglić iz Strahoninca, vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je od zadobivenih ozljeda nažalost preminuo. Dežurni nadležni državni odvjetnik naložio je obavljanje obdukcije i određenih vještačenja, a sve u cilju rasvjetljavanja svih bitnih okolnosti ove prometne nesreće.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”, protiv vozača osobnog automobila s područja općine Donji Kraljevec podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije