Optužnica: Godinama silovao i tukao ženu pred djetetom

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 27-godišnjaka zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv spolne slobode, kaznenog djela teške tjelesne ozljede, kaznenog djela povrede djetetovih prava, kaznenog djela prijetnje i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

‘Okrivljenika se optužnicom tereti da je od 2010. do srpnja 2015. godine u više navrata prisiljavao svoju suprugu na spolne odnose, pri čemu ju je šamarao, stiskao joj ruke, gušio ju stavljajući joj jastuk na glavu, te joj prijetio da će ju ubiti ili istući ako ga odbije.

Tereti ga se da ju je konstantno fizički i psihički zlostavljao na način da ju je rukama udarao po glavi i tijelu, omalovažavao i vrijeđao i prijetio da će ju ubiti, zbog čega je živjela u stalnom strahu za vlastiti život, te da je 8. prosinca 2011. rukom zamahnuo prema njenoj glavi da ju udari, ali je ona podigla obje ruke da zaštiti glavu, pa ju je udario po ruci i nanio joj tešku tjelesnu ozljedu (prijelom podlaktice lijeve ruke).

Ujedno, tereti ga se da je opisana kaznena djela počinio u prisutnosti njihove kćeri (2007.) koja je živjela pod stalnim pritiskom i strahom bojeći se za majku, te da je u nekoliko navrata fizički zlostavljao, vrijeđao i omalovažavao dijete. Tereti ga se i da je neovlašteno nabavio i držao prerađeni revolver sa streljivom’, propćili su iz ŽDO Varaždin.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se produlji istraži zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije