Muškarac i žena iz Čakovca operirali po međimurskim bregima

U četvrtak, 15. listopada u 16.20 sati operativno dežurstvo Policijske postaje Štrigova zaprimilo je dojavu građana da je u Železnoj Gori izvršena krađa iz kuće.

Dolaskom na mjesto dojave policijski službenici u blizini kuće zatekli su nepoznatog muškarca i ženu, koji su se koristili automobilom čakovečkih registarskih oznaka te su ih zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “krađe” priveli u prostorije policijske postaje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 45-godišnjak s područja Grada Čakovca, u četvrtak, 15. listopada oko 16 sati u Železnoj Gori iskoristio nepažnju ukućana te kroz nezaključana vrata ušao u obiteljsku kuću, odakle je ukrao zračnu pušku i uređaj za mjerenje razine alkohola u vinu.

Potom je ušao u susjednu, također nezaključanu kuću, odakle je ukrao novčanik u kojem su se nalazili osobni dokumenti, bankovne kartice i novac. Ukradeni premeti oduzeti su od počinitelja i vraćeni vlasnicima. Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

– Ovom prilikom želimo se zahvaliti građaninu koji je dojavio opisani događaj. Suradnja građana i policije jedan je od najznačajnijih segmenata koji direktno utječu na povoljno stanje sigurnosti, poručuju iz PU međimurske.

Neslužbeno saznajemo da su muškarac i žena iz Čakovca od prije poznati policiji zbog počinjenja sličnih krađa, a meta su im bili neki od poznatih međimurskih vinogradara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije