Znao da bager ide ‘na bubanj’, ali ga je ipak prodao preko oglasnika

Varaždinska policija dovršila je kriminalističko istraživanje i podnosi kaznenu prijavu zbog prijevare protiv 41-godišnjeg direktora tvrtke sa sjedištem u Varaždinu, koji je poduzetnika Vladu Vuka iz Preloga prevario za oko 216.000 kuna, dovodeći ga u zabludu lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica.

Varaždinski je poduzetnik tijekom srpnja 2013. godine Vukovoj tvrtki prodaobager Volvo, iako je, tvrde u PU varaždinskoj, znao da se nad njim provodi ovršni postupak i da će radni stroj biti oduzet, što se u listopadu 2014. i dogodilo. Tako se obistinilo ono o čemu je Večernjem listu u listopadu prošle godine govorio ogorčeni V. Vuk – riječ je smišljenoj prijevari. Vuk je bager kupio preko oglasnika od tvrtke Auto Tomislav iz Velike Gorice.

Platio ga je, upisao se kao vlasnik i sav sretan počeo raditi. No, na adresu tvrtke uskoro mu stiže rješenje Općinskog suda u Čakovcu o oduzimanju bagera na temelju tužbe koju je tvrtka Volvo građevinski strojevi Hrvatska iz Hrvatskog Leskovca pokrenula protiv tvrtke Futura rad iz Velike Gorice, koja je bager kupila na leasing i nije ga isplatila.

Jednostavno ga je, kako je kasnije doznao Vuk, prodala Auto Tomislavu, a ovaj ga je dalje ponudio na prodaju preko oglasnika. Preloški poduzetnik kaže da je prije kupnje provjerio podatke o vlasništvu u policiji, no ne i u Fini. A to ga je skupo stajalo.

– U knjižici vozila pisalo je da je vlasnik Auto Tomislav, kako sam mogao znati da moram provjeriti i na Fini? – pita V. Vuk i dodaje da je više prevarenih u Hrvatskoj. Bager mu je oduzet. Pokušali smo doći do vlasnika tvrtke Auto Tomislav.

Tvrtka je iz Velike Gorice 2013. sjedište preselila u Varaždin i promijenila direktora. Otvorena je 2008. u Velikoj Gorici, a isti osnivači vezani su i uz tvrtku Auto-Tomislav u Staroj Drenčini, koja je završila u stečaju. Je li riječ o ‘tipičnoj hrvatskoj priči’, zatvaranju tvrtke zbog dugova i otvaranju nove? Tvrtka Futura rad izbrisana pak je iz sudskog registra.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije