Imigrante iz Hrvatske prevozili za 500 – 2000 eura

Ovisno o tome koliko bi osoba prevezli u jednoj “turi”, tarifa trojice Hrvata(62, 36, 76), dvojice Slovenaca(36, 26) i jednog državljanina BiH (44) za ilegalan prijevoz imigranata iz Hrvatske iznosila je između 500 i 2000 eura.

Na taj način uspješno su zarađivali od 23. lipnja, sve do jučer, kada ih je uhvatila zagrebačka policija u suradnji s PNUSKOK-om i USKOK-om. Njih šestorica bili su dio dobro organiziranog zločinačkog udruženja koje se sumnjiči za kaznena djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH. Zainteresirane imigrante tražili su u prihvatilištima Porin i Ježevo.

Nakon dogovorenog iznosa, prvookrivljeni je preuzimao imigrante, a drugookrivljeni ih je prevozio do Žumberka. Tamo su ih dočekivala druga dvojica muškaraca koji su ih izvan legalnih graničnih prijelaza prevozili u Sloveniju. Tamo ih je preuzimao četvrtookrivljeni i dalje prosljeđivao vozačima koji su 20 imigranata u sedam navrata prevezli do krajnjih destinacija – Njemačke i Italije.

Među strancima koje su prevozili bio je jedan državljanin BiH, dok su ostali državljani Bangladeša i Afganistana. USKOK je nakon uhićenja za trojicu Hrvata tražio određivanje istražnog zatvora. Prijeti im do pet godina zatvora. Kako neslužbeno doznajemo, 62-godišnji i 36-godišnji Hrvat od ranije su poznati policiji, dok je najstarijem među njima, 76-godišnjaku ovo prva mrlja u dosjeu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije