S upaljačem u ruci: Zbog spora tri sata sjedio na plinskoj boci!?

Na seoskom turizmu Klet u Svetom Martinu na Muri u Međimurju u utorak se puna tri sata odvijala drama, a povod je bio sukob vlasnika i zakupca tog objekta.

Stjepan Goričanec (61) u utorak je u ograđenom prostoru seoskog turizma na ulazna vrata dvorišta stavio lanac s lokotom i zavario ih te potomsjeo na plinsku bocu s upaljačem u ruci, zaprijetivši da će se dići u zrak!

U to vrijeme u seoskom turizmu bilo je nekoliko osoba, a netko je pozvao policiju. Policajci koji su došli na mjesto događaja prvo su pokušali smiriti Goričaneca, a nakon duljeg pregovaranja, uspjeli su ga nagovoriti da odustane od svoje nakane te da ih pusti da uđu u ograđeni prostor. Goričanec je potom uhićen i bit će kazneno prijavljen zbog općeopasne radnje.

Kako doznajemo, S. Goričanec je imanje za seoski turizam iznajmio prije dvije godine, navodno na rok od 10 godina, a s najmoprimcem Franjom Goričancem (nisu u rodu), zavadio se navodno zbog plaćanja.

– Ušao je bez najave u dvorište, zaključao se i rekao da je on tu gazda i da će nas izbaciti. E, ne može to tako, ovo je pravna država, nismo na Divljem zapadu. Imamo ugovor o najmu još osam godina i sve račune uredno podmirujemo. Nije mi jasno što hoće – kaže F. Goričanec.

Neslužbeno doznajemo da S. Goričanec smatra da bi zakupci trebali podmiriti određenu štetu, no u njegovoj obitelji kažu da pričekamo dok ne bude pušten iz pritvora, pa će sam iznijeti svoju stranu priče.

– Istinu znaju samo Stjepan i Franjo – kažu u obitelji S. Goričanca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije