Alan Halić iz Male Subotice pomogao uloviti kradljivce iz trgovine

Varaždinci su jučer u trgovačkom centru Supernova svjedočili nesvakidašnjem događaju. Naime, prema riječima očevica, iz poznatog dućana New Yorker ukradeno je nekoliko pari traper hlača. Kradljivac, pripadnik romske nacionalne manjine, obukao ih je na sebe pa istrčao u njima na parkiralište, dok je za njime trčala prodavačica.

Kako doznajemo od očevica i jednog od glavnih aktera radnje, Alana Halića iz Male Subotice, koji se slučajno našao tamo, jedan je kradljivac bio u dućanu, dok ga je drugi čekao vani, navodno zato što ga je jedna od prodavačica prepoznala otprije pa mu nije u interesu bilo zadržavati se u prostoru dućana. Obojica pripadnika navedene nacionalne manjine bila su mlađe životne dobi.

Alan Halić tek je stigao svojim vozilom pred dućan i odmah ugledao scenu kao iz filma.

– Tek sam stigao na parkiralište i odmah vidio prodavačicu kako trči za kradljivcima po parkiralištu, a svi prisutni u blizini samo su promatrali zbivanja. Nitko osim prodavačice nije reagirao. Nakon toga, instinktivno sam ih odlučio slijediti i sve prijaviti policiji – započeo je svoje viđenje jučerašnjih događaja Halić.

U trenucima dok je čekao policiju, primijetio je kako su kradljivci pobjegli na obližnju benzinsku postaju, gdje su se pokušali sakriti.

– Možda su im gume na biciklima bile prazne, a možda su samo tražili sklonište od pogleda. Nisam ih želio pustiti da odu, ‘alergičan’ sam na takve stvari, a i iza benzinske je polje i da su otišli tamo, teško bi ih bilo uloviti. Nastavio sam ih sljediti, a pratio bih ih kuda god treba samo da ih se ulovi. Na susjednoj benzinskoj postaji sasvim slučajno se našla jedna patrola koju sam pozvao da dođe riješiti problem, a za njom je došla i druga pa sam im prepustio daljnje postupanje s kradljivcima – otkrio nam je Halić.

Kako doznajemo od PU varaždinske, kradljivac je maloljetnik starosti 17 godina.

– Jučer oko 18 sati i 20 minuta, maloljetnik starosti 17 godina, otuđio je iz trgovine u Optujskoj ulici neutvrđenu količinu odjevnih predmeta, nakon čega je zatečen od strane djelatnika PU varaždinske i priveden je u policijsku postaju. Nad njime je izvršeno kriminalističko istraživanje, a protiv njega je podnijet prijedlog za pokretanje kaznenog postupka protiv maloljetnika nadležnom državnom odvjetništvu za mladež – priopćili su iz PU varaždinske.

Alan Halić se kasnije vratio do dućana kako bi obavijestio prodavačice i voditeljicu poslovnice da su kradljivci ulovljeni, a presretne djelatnice nisu znale kako bi zahvalile ovome činu slučajnog aktera ovog nesvakidašnjeg događaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije