Rukama gušili i udarali policajce, trojac završio iza rešetaka

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv trojice hrvatskih državljana, 25, 47 i 27 godina, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela prisile prema službenoj osobi.

– Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici oko 23,25 sati 6. rujna 2015., dok su bili u osobnom vozilu s još četiri osobe, od kojih dvojica u prtljažniku vozila, bez zaustavljanja produžili vožnju iako su trojica policijskih službenika pokušali svjetlećim znakom “stop” zaustaviti vozilo.

Kad su ih policijski službenici sustigli službenim vozilom i zaustavili, osnovano se sumnja da su trećeokrivljenik i prvookrivljenik odgurnuli i počeli gušiti policijskog službenika te ga ozlijedili, pa je drugi policijski službenik uporabio raspršivač s nadražujućim sredstvom, na što ga je trećeokrivljenik udario šakom u oko i ozlijedio ga, a prvookrivljenik je istovremeno uhvatio za vrat i ozlijedio trećeg policijskog službenika.

Drugookrivljenik je uspio pobjeći dok su prvookrivljenik i trećeokrivljenik savladani i smješteni u službeno vozilo, a prvookrivljenik je tada glavom udario u stražnje staklo policijskog vozila i razbio ga- priopćili su iz ODO Čakovec.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor svim okrivljenicima zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Neslužbeno saznajemo da su nasilni muškraci Romi iz Legrada i Malog Otoka te da su bili pod vidnimutjecajem alkohola o čemu smo već pisali. Sukob se dogodio na lokalnoj cesti između Držimurca i Piškorovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije