Kod Rajherovih nađena veća količina oružja, nema tragova nasilne smrti

Poznati su rezultati obdukcije tijela Katarine Rajher (85) i njezina sina Dragutina (54), čija su tijela u srijedu oko 17 sati pronađena u obiteljskoj kući u Prvomajskoj ulici u Kotoribi.

>>> Tragedija u Kotoribi: U kući pronađena mrtva tijela majke i sina
>>> Naložena obdukcija: U smrt majke i sina nije upletena treća osoba
>>> Sin umro od infarkta, a nepokretna majka od gladi i žeđi

– Danas, 11. rujna na odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec obavljena je obdukcija nad mrtvim tijelima nepoznate žene i muškarca, koja su u srijedu, 9. rujna pronađena u obiteljskoj kući u Kotoribi, Prvomajskoj ulici. Obdukcijom nisu pronađeni tragovi nasilne smrti, dok su dodatno zatražene određene medicinske analize u cilju utvrđivanja točnog uzroka smrti.

Sve dosad prikupljene činjenice i saznanja ukazuju da su osobe preminule prirodnom smrću. Također je zatražena i DNA analiza kako bi se potvrdio identitet preminulih osoba. Očevidom obiteljske kuće gdje su pronađena mrtva tijela pronađena je i veća količina vatrenog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava. Kriminalistička istraživanja u svezi pronalaska oružja i eksploziva se nastavljaju, saznali smo od glanogovornika PU međimurske Radovana Gačala.

Najvjerojatnije je riječ o ratnom plijenu jer je pokojni Dragutin sudjelovao u Domovinskom ratu. Kako su tijela bila u raspadujućem stanju pretpostavlja se da je Dragutin umro u subotu 5. rujna, a Katarina dva dana kasnije u ponedjeljak 7. rujna.

Branko Horvat, prijatelj pokojnog Dragutina Rajhera, vjeruje da je on umro od srčanog ili moždanog udara, a njegova teško pokretna majka preminula je u susjednoj sobi. Možda od gladi i žeđi. – Susjed me pozvao da provjerim što je s Dragutinom jer je vidio da se pošta i katalozi gomilaju u poštanskom sandučiću i da su počeli ispadati na zemlju. Nije danima vidio ni dim iz dimnjaka. Preskočio sam ogradu i vidio da se na dvama Dragutinovim automobilima nakupilo lišće, što znači da nisu voženi nekoliko dana.

– Susjed me pozvao da provjerim što je s Dragutinom jer je vidio da se pošta i katalozi gomilaju u poštanskom sandučiću i da su počeli ispadati na zemlju. Nije danima vidio ni dim iz dimnjaka. Preskočio sam ogradu i vidio da se na dvama Dragutinovim automobilima nakupilo lišće, što znači da nisu voženi nekoliko dana. Osjetio sam strašan vonj, vidio debele muhe kako lete okolo, a kako sam bio na ratištu, naslutio sam odmah da nešto nije u redu i da treba pozvati policiju – kaže Branko Horvat, koji živi u susjednoj ulici.

Pajserom su provalili ulazna vrata i pronašli tijela. U jednoj sobi na krevetu ležao je Dragutin, a u drugoj sobi, na podu pokraj kauča, njegova majka. Majka i sin živjeli su sami u kući. Njegova bivša supruga sa sinom živi u susjednom selu.

– Dragutin je bio u mirovini i brinuo se o majci. Najčešće smo se sretali na susretima veterana i dragovoljaca Domovinskog rata – dodaje Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije