Učestale krađe voća: Vlasnik zatekao trojicu u krađi nektarina

Ogorčeni čitatelj javio se u našu redakciju kako je u ponedjeljak, 27. srpnja u večernjim satima na polju u Donjem Kraljevcu u krađi nektarina zatekao trojicu mladića.

Ugledavši vlasnika kradljivci su se razbježali te odbacili jednu punu platnenu vreću voća. No oni su bili uporni i ponovno su se nakon određenog vremena biciklima provozali kraj istog polja.

– Kako smo ih upozorili da više ne kradu, jedan je odgovorio “Zutra čuvaj, zutra čuvaj pa budeš videl tko bude došel”. Možda pretjerujem, ali njegov odgovor mi je zvučao kao prijetnja. I nakon što smo se maknuli od polja, igrom slučaja nakon 20 minuta smo ih opet sreli u Palinovcu kako se polako voze doma s preostale dvije vreće (koje su sakrili pred nama na polju u Donjem Kraljevcu) – napisao je čitatelj koji je krađu prijavio policiji.

Na naš upit u PU međimurskoj vezano uz učestale krađe na poljima kažu da policijski službenici izlaze na svaku dojavu građana i nastoje doći na mjesto događaja u što kraćem roku kako bi uhvatili počinitelje. Ukoliko počinitelji nisu zatečeni pri samom izvršenju kaznenoga djela ili prilikom udaljenja sa mjesta događaja, policija poduzima sve raspoložive mjere i radnje da ih otkrije i sankcionira.

– Napominjemo, da su primjerice istoga dana na koji ukazujete u svom upitu, oko 20,00 sati, u polju između Donjeg Kraljevca i Donjeg Pustakovca po dojavi građana u krađi voća iz voćnjaka zatečene tri osobe od kojih je oduzeto ukradeno voće i vraćeno vlasniku, kažu u policiji.

Neslužbeno saznajemo da su u spomenutoj krađi breskava uhvaćene tri ženske osobe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije