Ovo su tri najkritičnije točke u Međimurju s najviše nesreća

U prva četiri mjeseca ove godine na hrvatskim je prometnicama poginulo osmero ljudi, 46 posto manje nego lani. U istom razdoblju 2014. poginulo je njih 15, a tijekom cijele prošle godine na cestama su život izgubila 284 čovjeka, najmanje u zadnjih desetak godina.

Statistika MUP-a pokazuje kako se nastavlja pozitivan trend smanjivanja prometnih nesreća, ali unatoč tome na EuroRAP-ovoj karti procjene rizika na važnijim cestovnim pravcima, više od 380 kilometara hrvatskih dionica ocijenjeno je kao visokorizično i riječ je o “crnim dionicama”, piše portal 24sata.

U policiji saznajemo da na području Međimurske županije postoje tri vrlo opasna mjesta koja nisu sanirana, a na kojima se učestalo događaju prometne nesreće: raskrižje državne ceste DC-3 ( južna zaobilaznica) i Kalničke ulice u gradu Čakovcu, raskrižje državne ceste DC-3 ( južna zaobilaznica) i Preloške ulice u gradu Čakovcu i raskrižje državne ceste DC-20 i ceste između naselja Štefanec i Ivanovec.

Na najopasnijem mjestu, tj. raskrižju državne ceste DC-3 (južne zaobilaznice) i Kalničke ulice u gradu Čakovcu, tijekom 2013. godine zabilježeno je 17 prometnih nesreća, tijekom 2014. godine zabilježeno je 6 prometnih nesreća, dok su u prva četiri mjeseca 2015. godine zabilježene 3 prometne nesreće, kažu u PU međimurskoj.

Od strane Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske na području Međimurske županije sanirano je 5 opasnih mjesta, te je izgrađen biciklistički poligon za edukaciju najranjinih sudionika u prometu.

Koje su to crne točke u ostatku Hrvatske saznajte klikom ovdje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije