Nova optužnica protiv nekadašnjih čelnica propale MTČ Tvornice čarapa

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo optužnicu pred Županijskim sudom u Varaždinu protiv dvije hrvatske državljanke stare 65 i 58 godina zbog sumnje da su zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenjem službenih isprava ostvarile nepripadnu materijalnu korist od više od 1,6 milijuna kuna.

Kako neslužbeno doznajemo, radi se o nastavku istrage protiv čelnih ljudi propale MTČ Tvornice čarapa Darinke Kričke, koja je u bijegu, i Ksenije Preininger.

Protiv Darinke Krička i Ksenije Preininger i još dvije osobe povezane s propalom MTČ Tvornicom čarapa vodi se i još jedan postupak zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Darinki Krička je krajem prošle godine određen i istražni zatvor no s obzirom da je njezino prebivalište nije poznato budući da je otputovala na nepoznatu adresu u inozemstvu, za njom je raspisana i međunarodna tjeralica.

U novom slučaju koji se vodi protiv nje i njene bivše suradnice Preininger, tereti ih se da su u razdoblju od veljače 2005. godine do prosinca 2008. godine kao predsjednica i članica uprave, odnosno savjetnica u dioničkom društvu, davale usmene naloge da se različiti novčani iznosi sa žiro-računa društva bez ikakve osnove uplaćuju na njihove privatne račune u više banaka, a prebacivanje novaca je po njihovom nalogu u poslovnim knjigama neistinito prikazano kao rashod za kamate.

Osnovano se sumnja da su se okrivljenice na opisani način nepripadno okoristile na štetu dioničkog društva za više od 1,6 milijuna kuna.

U optužnici je predloženo da se prvooptuženoj sudi u odsutnosti jer se nalazi u bijegu, a protiv nje je određen istražni zatvor i raspisana međunarodna tjeralica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije